Lenkillä-blogi testaa

Juomaliivi verkkokaupasta – testissä Salomon Adv Skin 5

Kaupallinen yhteistyö verkkokauppa Bikester.fi kanssa.

Juomaliivi oli ollut ostoslistallani yli vuoden ajan. Olin toistaiseksi pärjännyt kahdella juomavyöllä, joihin sai mukaan nestettä 0,5 – 0,6 litraa. Alkoi tuntua, että noin pieni määrä nestettä ei riitä pitkillä lenkeillä. Tarvitsin juomaliivin.

En kaivannut juomaliiviä juoksutapahtumat mielessä, vaan niissä turvaudun tästedeskin järjestäjien juomatarjoiluun. Omilla pitkillä lenkeillä tarvitsen riittävästi nestettä sekä tilaa kuljettaa energiageelejä, puhelinta ja muuta tarvittavaa.

Juomaliivi verkkokaupasta bikerster.fi
Salomon Adv Skin 5 -juomaliivissä kulkee mukana enemmän juomista kuin juomavyössä.

Kun sain yhteistyötarjouksen kautta mahdollisuuden kokeilla juomaliiviä, innostuin heti. Bikester.fi on osa Euroopan laajuista verkkokaupparyhmää, joka toimii 14 maassa ja on yksi johtavista pyöräilyverkkokaupoista Euroopassa. Valikoimiin kuuluvat myös juoksureput.

Pohdin pitkään, otanko juomaliivin, jossa on juomasäiliö (”rakko”) selkäpuolella vai mallin, jossa juoma on pulloissa etupuolella. Seuraajaltani Instagramissa sain vinkin, että vajaa juomasäiliö lotisee selässä. Sen jälkeen hylkäsin kaikki vaihtoehdot, joissa oli ainoastaan juomasäiliö.

Kuva josa Salomonin puolen litran pullo.
Juomaliivin mukana tulee kaksi puolen litran pehmeää pulloa.

Päädyin Salomon Adv Skin 5 -juomaliiviin, jonka hinta on 119,95 euroa. Minulla on jo kaksi juoksureppua, joten tarvitsen juomaliivin lähinnä juomia varten. Liivin mukana tulee kaksi puolen litran pehmeää pulloa. Liivissä on selkäosassa tilaa 1,5 litran juomasäiliölle, jos haluan joskus hankkia sellaisen.

Juomaliivi saapui minulle postitse. Olin valinnut M-koon, joka osoittautui juuri oikeaksi. Arki- ja urheiluvaatteissa yläosani on muutenkin kokoa M. Oma juomaliivini on sitruunankeltainen, mutta saatavilla on myös punainen ja musta versio.

Bikester.fi tarjoaa sadan päivän palautusoikeuden (myös alennetuille tuotteille). Verkkokaupassa on suomenkielinen asiakaspalvelu. Omassa tilauksessani oli maksun kanssa pieni ongelma, kun tilasin samassa tilauksessa omaan laskuun tuotteita ja liivin sain yhteistyönä. Minuun oltiin asiakaspalvelusta sähköpostilla yhteydessä ja asia hoitui nopeasti.

kuva jossa salomonin juomaliivi
Testasin juomaliiviä Espanjan lomallani heinäkuussa.

Olen testannut juomaliiviä kahdella lenkillä Espanjan lomalla. Juoksin liivi päällä yhden 20 kilometrin mittaisen lenkin ja yhden 13 kilometrin aamulenkin. Lyhemmälle lenkille en olisi Suomessa ottanut juomia mukaan lainkaan, mutta Espanjan helle asettaa omat vaatimuksensa. 20 kilometrin lenkille lähdin puoli seitsemältä aamulla. Silloin oli jo todella kosteaa ja lämmintä.

Ennen aamulenkkejä en ollut myöskään syönyt mitään, joten energiapitoinen urheilujuoma tuli tarpeeseen. Täytin toisen lötköpulloista vedellä ja toisen urheilujuomalla. Karkeana muistisääntönä voi pitää, että juomaa kuluu puoli litraa tunnissa. Yhteen taskuun laitoin lisäenergiaksi myslipatukan.

Kuva, jossa Salomonin puolen litran pullo
Pullot kannattaa pestä heti käytön jälkeen ja kuivata ilmavasti.

Olen tykästynyt Salomonin pehmeisiin pulloihin, jollaisia minulla on ollut käytössäni juomavyössä jo yli kolmen vuoden ajan. Juomavyön pullot ovat vain 0,25 litran vetoisia, mutta toimintamekanismi on sama. Pulloista juodaan puremalla suutinosaa ja joko samanaikaisesti puristamalla pulloa tai imemällä neste suuhun.

Juomaliivistä pulloja ei välttämättä tarvitse ottaa lainkaan pois, vaan suuosan saa lähelle kasvoja nostamalla hieman liiviä. Paljon helpompaa kuin pullojen ottaminen vauhdissa selän takaa ja varsinkin niiden saaminen takaisin paikoilleen.

Kuva, jossa sopiva asu hellejuoksuun.
Tässä asussa juoksin hellelenkit Espanjassa. Hiki tuli, mutta ei liian kuuma.

Minua hieman pelotti, onko liivi aivan liian kuuma etelässä. Lopulta en edes miettinyt asiaa juostessani. Kangas on hengittävää ja ohutta, joten liivi kulki mukavasti teknisen juoksupaidan päällä. Kahden lenkin jälkeen liivi haisee jo hieltä, joten seuraavaksi se menee pesuun. Hoito-ohjeissa suositellaan käsinpesua.

Liivissä on helppo kiinnitys edessä ja nyöri on kuminauhaa. Se takaa joustavan istuvuuden. Vaikka liivi on ylävartalon ympärillä, se ei vaikeuta hengittämistä. Liivi ei myöskään pyöri, liiku tai muuten haittaa juoksua.

Kuva, jossa Salomonin juomaliivin takaosa.
Juomaliivin takaosaan mahtuu juomasäiliö tai esimerkiksi takki.

Nyt, kun takaosan isossa taskussa ei ole juomaa, sinne mahtuu vaikkapa juoksutakki tai muita vaatteita. Etuosassa on useita taskuja ja kännykkätasku. Kännykkätasku on tosin niin pieni, että ainoastaan oma pieni iPhone SE mahtuu sinne ja sekin vain ilman suojakuoria.

Isommalle kännykälle ja muulle tarpeelliselle tavaralle sopii parhaiten vetoketjutasku. Siihen saa hyvin kätensä ja kännykkä on helppo ottaa etupuolen taskusta.

Kuva, jossa keltainen juomaliivi.
Juomaliivissä on vetoketjutasku, isompia taskuja ja jopa pilli (harmaa) hätätilanteita varten.

Tästä linkistä voit tarkastella muita juoksuvarusteita, jotka kuuluvat Bikester.fi:n valikoimaan. Verkkokaupan valikoima kattaa myös polkupyörät, pyöräilytarvikkeet ja -varusteet, pyörän osat sekä triathlonvarusteet niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin.

Bikester.fi:ssä on yli 500 tuotemerkkiä – alan huippumerkeistä heidän omiin tuotemerkkeihinsä (mm. Ortler, Red Cycling Products, Serious, VOTEC), jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan oiva vaihtoehto hintatietoiselle kuluttajalle.

Laajan logistiikkajärjestelmän ja kokonsa ansiosta Bikester.fi pystyy tarjoamaan paljon tuotemerkkejä, joita muuten voi olla vaikea saada Suomesta. Itse kävin katsomassa yhdessä ns. kivijalkaliikkeessä juomaliivejä, mutta saatavilla ei esimerkiksi ollut yhtään omaa kokoani. Verkkokaupassa onnisti.

Follow my blog with Bloglovin

12 kommenttia

 1. Vaikuttaa hyvältä! Itse tilasin juuri Salomonin Agile 6 setin eli edessä lötköt mutta takana selkeä pieni reppuosio.

  Miten olet pessyt noita juoksureppujasi tai miten aiot pestä tämän? En huomannut tuota pesupuolta ajatella ollenkaan eikä käsipyykki ole mikään lempparilaji. 🙂 Heittäisköhän vaan pesukoneen käsipesuohjelmaan ja toivois parasta… 🙂

  Tykkää

  1. Olen pessyt Lidlin juoksureppua muiden juoksuvaatteiden kanssa koneessa. Eli ihan jollain synteettisille materiaaleille tarkoitetulla ohjelmalla. Juomaliivin ajattelin pestä koneen käsinpesuohjelmalla. Nyrkkipyykki ei ole munkaan lempipuuhaa.

   Tykkää

   1. Pidättäydyn kyllä kaikesta vastuusta. 😃 Olen pessyt vaatteita, joissa on käsinpesumerkintä, koneen käsipesuohelmalla ja hyvin ovat kestäneet. 👍 Liiviä on pakko pestä silloin tällöin niin aion päästä helpolla ja pestä koneessa. Toinen vinkki vielä niin käytän urheilutekstiileissä sport-pesuaineita. Löytyy monelta eri merkiltä. Ehkä on jo tuttuja. 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: