Uncategorized

Helsinki10 aloittaa juoksutapahtumakauden

juoksuvyö

Juoksin viime syyskuussa kymmenen kilometriä Midnight Runissa aikaan 51:27 minuuttia. Lauantaina 28. huhtikuuta minulla on taas mahdollisuus kokeilla kympin kuntoa, kun juoksen Helsinki10:llä. Se on nimensä mukaisesti kymmenen kilometrin juoksutapahtuma Helsingin keskustassa.

Haaveilen 50 minuutin alittamisesta kymmenellä kilometrillä, mutta en tiedä, onko vielä sen aika. Uskon kuitenkin olevani vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin syyskuussa, jolloin juoksin nykyisen ennätykseni. No mutta, nyt on hyvä tilaisuus testata tämänhetkinen kunto!

Syyskuussa takana oli puoli vuotta intensiivistä treeniä Runner’s High’n kanssa. En juossut niinkään pitkiä matkoja, koska en tähdännyt maratonille. Samalla harjoittelulla sain kuitenkin parannettua puolimaratonin ennätystäni vain muutama viikko Midnight Runin jälkeen. Espoon Rantapuolikkaalla tulos oli 1:53:13.

Nyt olen talven aikana juossut aika paljon pitkiä lenkkejä; noin 17-27 kilometrin pituisia. Olen myös treenannut kerran viikossa vahtikestävyyttä Espoon Tapioiden Juoksuklubi2:n treeneissä. Harjoittelimme sisätiloissa Esport Arenalla, jonka harjoitteluolosuhteissa ei ollut valittamista. Suorastaan luksusta juosta t-paitasillaan läpi talven.

Aivan viime viikkoina muu elämä on ollut niin kiireistä, että en ole päässyt mukaan Juoksuklubin treeneihin. Itsekseni (tai yhteislenkeillä) olen juossut pitkiä rauhallisia lenkkejä, mutta en ole saanut itsestäni irti, että olisin käynyt tekemässä mäkivetoja tai vetoja radalla. Niitä olisin kaivannut vielä viimeisille viikoille ennen kauden ensimmäistä juoksutapahtumaa.

kevät

Kolme keskiviikkotreeniä jäi väliin esikoisen koulun vappudiscoa suunnitellessa ja toteuttaessa. Juttelin koululaisten discossa lapsen luokkakaverin äidin kanssa treenaamisesta. Totesimme, että äiti-ihminen ei helposti pääse ylikuntoon, kun muu elämä estää täysin hurahtamasta. Puheissamme oli hitunen ihan oikeaa huolta niiden puolesta, jotka eivät muista palautua treeneistä tarpeeksi.

Jotta en kokonaan unohtaisi juoksua (sellainen olo tulee usein ennen juoksutapahtumaa, kun keventää harjoittelua), kävin torstai-iltana tuttavani kanssa juoksemassa. Molemmille sopi pikainen pyrähdys arki-iltana. Juoksimme reilu 40 minuuttia keskivauhdilla 6:44 min/km. Ehdimme mukavasti vaihtaa juoksukuulumiset. Muun elämän kuulumisten vaihtamiselle tarvittaisiin pidempi lenkki.

IMG_2957

Kaikesta jännityksestä huolimatta on hienoa, että juoksutapahtumien sarja nyt alkaa Helsinki10:llä. Seuraava juoksutapahtuma on heti seuraavan viikon perjantaina 4.5.2018, kun juoksen 14 kilometriä Espoon iltajuoksussa. Helsinki City Run on 19.5.2018 ja seuraava puolimaraton HHM 9.6.2018. Toivon pysyväni kunnossa, että pääsen juoksemaan kaikkiin tapahtumiin, joihin olen ilmoittautunut. Kauden huipentaa Helsinki Marathon elokuun 25. päivä.

Pieni musta pilvi on roikkunut päälläni, kun oikea lonkka on kipuillut. Epäilen aiheuttajaksi uusia Hoka Clifton 4 -kenkiäni, joiden ehkä liian nopea käyttöönotto aiheutti kipua toiseen jalkaan. Tiistaina kävin hierojalla ja olen venytellyt ja rullaillut jalkaa sekä hautonut lämpimällä kauratyynyllä. Toivon, että se ei hiljennä vauhtiani lauantaina.

Näillä eväin kauden ensimmäiseen juoksutapahtumaan. Tästä se taas lähtee!

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: