Lenkillä-blogi testaa

Tehotreenit jäivät haaveeksi, mutta muuten viikko alkoi mukavalla ohjelmalla

Kutsu avajaisiin saatu blogin kautta.

Viime viikko oli harjoitusohjelmassani kevyt viikko, ja tästä viikosta piti tulla tehoviikko. Se olisi sisältänyt neljä juoksupäivää ja yhden salikäynnin. Toisin kävi. Aloin viime viikolla tuntea vasemmassa takareidessä kireyttä. Jalalla pystyy juoksemaan, mutta se ei tunnu normaalilta.

Kysyin juoksuvalmentajaltani Iralta, mitä tehdään, ja sieltähän se järjen ääni tuli. Hoidetaan jalka kuntoon ja jatketaan harjoituksia sen jälkeen.

Kävin maanantaina hierojalla ja sain kotiin venyttelyohjeen. Pumppaavaa liikettä, joka menee takareiden lihaksille eikä venytä vain selkää. Jalka tuntui jo yhden hierontakerran jälkeen paremmalta, mutta aion tämän viikon ottaa kevyesti.

antipasti ravintola helsinki
Italialaiseen ruokaan kuuluvat antipastit, joita tarjoiltiin Trattoria Rivoletton tiloissa.

Olin saanut kutsun ravintola Rivolin uudelleenavajaisiin maanantai-illalle, joten suuntasin sinne avecini kanssa. Ravintola Rivoli sekä samoissa tiloissa toimivat Trattoria Rivoletto ja cocktailbaari Rivø sijaitsevat Helsingissä Albertinkadulla.

Hauska yhteensattuma oli, että olen reilu 15 vuotta sitten asunut jonkin aikaa Albertinkadulla vain kivenheiton päässä ravintolan tiloista. Vilkaisin mennessäni vanhaan asuintalooni päin ja katsoin alaovea, josta aikoinani kuljin nuorena ja huolettomana.

Tällä kertaa ovi aukeni ravintola Rivoletton eteiseen. Paikalla oli paljon kutsuvieraita, joiden joukosta bongasin mm. bloggaajakollegani ja aina iloisen Poppiksen. Hän pitää Pikkuliten-juoksublogia ja on juossut jo kymmeniä maratoneja. Hämyinen ravintola oli haasteellinen paikka ottaa valokuvia, mutta tällaisen tunnelmallisen otoksen saimme aikaan:

bloggaaja juoksubloggaaja helsinki
Kutsuvierasavajaisissa tapasin Pikkuliten-blogia pitävän Poppiksen.

Illan aikana kutsuvieraat saivat maistiaisia kahden eri ravintolan ruoista: Trattoria Rivoletto tarjoili herkullisia pizzoja ja ravintola Rivoli perinteisimpiä annoksia. Kyytipoikana oli puna- tai valkoviiniä ja uudesta cocktailbaarista Rivøsta sai palanpainikkeeksi gin tonic -drinkkejä.

Pidän ohutpohjaisista pizzoista ja juuri sellaisia Rivoletton pizzauunista sai. Rivolin puolella maistiaisina tarjotut naudan tartarit ja vaaleat kalat olivat raikkaita esimerkkejä ravintolan ruokatarjonnasta.

Rivoli on ollut toiminnassa vuodesta 1962 alkaen. Pienen tauon ja omistajanvaihdoksen jälkeen ovet aukenivat uudestaan vieraille. Minulla on nykyään todella harvoin asiaa Punavuoreen tai Kamppiin, mutta ehkä tulen vielä käymään ”vanhoilla kulmilla” uudestaan.

pizzeria helsinki albertinkatu
Pizzojen valmistusta pääsee seuraamaan Trattoria Rivolettossa.

Viikko alkoi pienen hauskanpidon merkeissä, mutta tällä viikolla on tarkoitus päästä myös liikkumaan. Valmentajani Iran kanssa suunnittelimme, että katsomme hieman juoksutekniikkaani. Olen syksyn mittaan juossut Iran valvovan silmän alla mm. Juoksuliikkeen treeneissä, mutta nyt juoksutekniikkani on tarkoitus ottaa tarkempaan syyniin. Löytyykö sieltä kenties jotain, minkä vuoksi takareisi alkoi oireilla?

Aion tällä viikolla käydä kuntosalilla tekemässä yläkropan ja coren treeniä, sillä se ei mene koskaan hukkaan. Mahdollisimman pian haluan päästä taas juoksemaan, mutta en tee sitä niin kauan kuin takareisi ei tunnu normaalilta.

trattoria rivoletto helsinki
Maistajaisia Trattoria Rivolettossa.

Tällaisin aatoksin tähän viikkoon. Onneksi seuraava tavoite eli toukokuun maraton on vielä kaukana, joten voi välillä ottaa rauhallisemmin. Mutta toivottavasti pian pääsen taas juoksemaan ja kertomaan juoksukuulumisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: