Lenkillä-blogi testaa

Air Yoga -tunnilla Yoga Nordicissa

 

Yhteistyöpostaus. Tuotteet ja palvelut saatu blogin kautta.

”Ai vähän niin kuin sirkuksessa?” kysyi kaverini, jolle kerroin Air Yoga -kokeilustani. Liinoissa leijumiseni ei ollut yhtä taidokasta kuin kaverini oli ehkä sirkuksessa nähnyt. En toisaalta myöskään mätkähtänyt maahan pellemäisesti. Kokemus oli hauska ja tahdon pian uudestaan kokeilemaan tätä minulle aivan uutta joogamuotoa.

Air Yogaa eli ilmajoogaa pääsin testaamaan Yoga Nordicin tiloissa Kampin kauppakeskuksessa. Tilaisuuden tarjosi Naisten Kymppi -juoksutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna jo 35. kerran. Kaksipäiväinen tapahtuma on 26.-27.5.2018 Helsingissä. Kymmenen kilometrin juoksu juostaan (tai kävellään – kukin kuntonsa mukaan) tapahtuman toisena päivänä eli 27.5.2017.

Naisten Kymppi -tapahtumaan osallistujilla samoin kuin muissa SUL:n tapahtumissa juoksevilla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mahdollisuus perustaa rahankeräyssivusta jonkun mukana olevan järjestön tueksi. Juoksen toukokuussa Helsinki City Running Dayssä ja olen perustanut keräyssivuston Sairaalaklovneille. Käy tutustumassa sivuuni tästä.

Yoga Nordicin tiloista on hienot näkymät. Kevätaurinko paistoi sisään isoista ikkunoista ja lämmitti paljaita varpaita. Kävin kurkkaamassa myös viereisessä Hot Yoga -salissa, jossa oli yli 30 astetta lämmintä. Tämä vilukissa olisi voinut jäädä sinne.

Mariko Pajalahti ohjasi tuntimme ilmajooga-salissa, jonka katosta riippui eri korkeuksille säädettyjä silkkiliinoja. Ei mitään Marja Kurki -kukkahuiveja tai lasten musiikkileikkikoulusta tuttuja värikkäitä harsoja vaan pari metriä leveitä liinoja, joilla voisi nostaa isommankin eläimen. Kuulin myös, että mitä isompi takamus, sitä paremmin Air Yogassa pärjää. Päivän hyvät uutiset.

Ilmajoogassa käytetään apuna silkkiliinaa jooga-asentojen tukemisessa ja iso osa asennoista tehdään liinassa leijuen. Ennen tunnin alkua piti ottaa kaikki korut pois sormuksia ja korvakoruja myöten. Joogasali haluaa toki suojella liinojaan, mutta ei myöskään olisi mukava tunne, jos kaulakoru takertuisi liinaan.

Silkkiliinan toinen puoli on liukas ja toinen hieman karheampi. Paras vaate ilmajoogaan on puuvillainen, jotta liina ei liu’u. Päälläni oli keinokuituiset urheiluvaatteet, joilla kuitenkin pärjäsi oikein hyvin. Paidan reunan ujutin housujen vyötärönauhan alle, jotta pää alaspäin tehtävissä liikkeissä ei napa vilkkuisi.

Ja pian olinkin liinan varassa jalat kohti kattoa. Uskomatonta! Marikon vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla ilmajoogan ensikertalainenkin onnistui. Yksi ilmajoogan ulottuvuus on tietenkin sen hauskuus, mutta se parantaa myös liikkuvuutta ja on erittäin hyvää selälle. Eipä sitä kovin usein tule roikuttu pää alaspäin.

Joogassa en ole aivan ensikertalainen, sillä muutama vuosi sitten kävin ahkerasti Hot Yogassa. Sielläkin minulla oli hyvä opettaja ja opin tekemään joogan perusliikkeitä. Myös muun muassa hengittäminen liikkeiden tahtiin tuli tutuksi, vaikka se onkin yllättävän vaikeaa. Sanomattakin selvää, että ilmajoogassa unohdin oikeaoppisen hengityksen heti, ellei ohjaaja siitä erikseen muistuttanut.

Pidin joogaa pitkään aivan vääränä lajina minulle, koska olen niin kankea. Sitten tajusin, että sehän nimenomaan on minun lajini. Joogan harrastaminen tuo kaivattua liikkuvuutta. Nyt en ole käynyt joogassa, mutta teen liikkeitä kotona osana venyttelyä. Esimerkiksi alaspäin katsova koira on hyvä liike venyttää pohkeita ja takareisiä lenkin jälkeen. Lisäksi siinä venyy selkäranka ja toimistotyön kangistamat hartiat saavat liikettä.

img_4603

Ennen ilmajoogatunnille menoa minulla oli taas sama tunne: ei ole välttämättä minun juttuni. Mutta olin väärässä. Liinojen avulla sain kammettua itseni yläilmoihin ja liinat avustivat tunnin loppupuolella tehdyissä avaavissa liikkeissä. Esimerkiksi takareiden venytys tehtiin laittamalla toinen jalka suorana lenkkiin ja siitä taivutettiin ylävartaloa eteenpäin.

Aivan tunnin lopuksi oli lyhyt loppurentoutus. Makasin selälläni joogamatolla molemmat jalat liinassa roikkuen. Teki hyvää ”nostaa” jalat ylös toimistopäivän päätteeksi. Tunnin jälkeen janotti ja pieni nälkäkin oli ehtinyt hiipiä, kun olin viimeksi syönyt lounaalla. Vatsa täytenä olisikin ollut riskialtista mennä tunnille, jossa roikutaan osa ajasta pää alaspäin.

Junge Juice Bar tarjosi smoothiet, eivätkä ne olisi voineet maistua paremmalta pienen hikoilun jälkeen. Nappasin korista suosikkini Pink Pantherin. Jääteetä ja pientä naposteltavaa tarjosi Date+Kale.

Olen harrastanut joogaa fyysisenä harjoituksena, mutta uskon myös sen mieltä rauhoittavaan voimaan. Joogaharjoitukset ja niihin yhdistetty oikeaoppinen syvä hengitys vaativat keskittymistä. Nykymaailman hyörinässä ja pyörinässä tekee hyvää lyhytkin ulkomaailman ulkopuolelle sulkeminen ja hetkeksi rauhoittuminen. Tähän tilaan pääsee viimeistään loppurentoutuksen aikana, joka Air Yogassa tehtiin peitto silmien päällä. Täydellinen breikki kiireiseen päivään.

Vaatteet Stadium.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: