Uncategorized

Lenkillä Tallinnassa

Alussa matkalaukussani olivat lenkkarit, juoksutakki ja -trikoot. Lisäksi pakkasin yöasun, vaihtovaatekerran ja tarvittavan kosmetiikan. Edessä oli jokavuotinen viikonloppumatka Tallinnaan siskojeni kanssa.

Toinen siskoistani oli varannut laivamatkat ja hotellin. Minä oli hoitanut pöytävarauksen lauantai-illaksi trendikkääseen Telliskiven kaupunginosaan ja siellä F-hoone -ravintolaan. Lauantaiaamuksi olin varannut itselleni juoksuoppaan, jonka kanssa lähtisin tutustumaan niihin osiin Tallinnaa, jotka jäävät yleensä viikonloppumatkaajalta näkemättä.

Vuosi sitten huhtikuussa Toomas City Bikesta oli oppaanani aamulenkillä. Tuolloin tutustuimme juosten eri puistoihin, presidentinlinnan ympäristöön ja juoksimme pitkin merenrantaa. Kirjoitin lenkistä Midnight Runin sivuille, ja voit käydä lukemassa tekstin täältä.

Hyvissä ajoin ennen tämänvuotista matkaa kysyin City Bikesta, vieläkö he järjestävät opastettuja juoksukierroksia. Vastaus oli myönteinen, ja varasin oitis itselleni ajan lauantaiaamuun puoli kahdeksaksi.

img_4664

Olisin voinut itsekseni lähteä juoksemaan hotellilta, mutta oppaan kanssa juokseminen on mukavaa, kun voi vain keskittyä juoksemiseen, eikä tarvitse pelätä eksyvänsä. Hinta oli mielestäni myös hyvin edullinen, vain 16 euroa. Ostin opastetun juoksukierroksen myös ollessani Lontoossa lokakuussa 2017. Tuolloin maksoin huomattavasti enemmän. Voit lukea Lontoon lenkistäni täältä.

Oppaanani oli tälläkin kertaa Toomas. Lisäksi hänellä oli mukanaan Lumi-koira, joka juoksi kanssamme koko lähes 14 kilometrin pituisen lenkin. Melkoinen menijä! Toomas kertoi, että hänen vaimonsa oli toivonut jotain pientä koiraa, josta ei lähtisi paljon karvaa. Hänen kaksi esiteini-ikäistä lastaan puolestaan olisivat halunneet perheeseen jonkin ”muodikkaan” koirarodun edustajan.

img_4662

Hihnan päässä Toomasilla oli sekarotuinen, keskikokoinen ja melko pitkäkarvainen paimenkoira. Perheen toiveet eivät olleet aivan toteutuneet, mutta ainakin koira oli hyvä lenkkikaveri. Toomas kertoi, että Lumi on hänen mukanaan jopa mäkitreeneissä. Reilu puolitoistavuotiaan innolla se on mäen päällä ennen isäntäänsä ja katselee, että mikä sillä ihmisellä oikein kestää.

Olin saanut etukäteen kolme eri reittiehdotusta, joista valitsin Ülemiste järvelle päin suuntautuneen lenkin. Järvi on aidattu, koska lähes kaikki kaupungin käyttövesi tuodaan sieltä. Järveä kiertää ulkoilureitti, mutta meidän aikamme ei riittänyt koko järven ympäri juoksemiseen.

Opas haki minut hotellilta, josta lähdimme juoksemaan kohti Ülemiste järveä. Ulos kaupungista, jonkin matkaa isomman tien reunaa kulkevaa kevyenliikenteenväylää ja siitä järveä kiertävälle ulkoilureitille. Metsässä Lumi-koira oli vapaana, ja oli hauska seurata sen juoksentelua, keppien kantamista ja lintujen säikyttelyä.

img_4659

Ennen lenkkiä kerroin vahtitoiveekseni noin 6:00-6:15 min/km. Juoksimme kuitenkin koko ajan kovempaa – keskimäärin 5:43 min/km. En ollut kiireiltäni ehtinyt käydä juoksemassa viikolla, ja energiaa riitti. Toomas kertoi treenaavansa elokuussa Tallinnassa järjestettävään Ironman-kilpailuun, joten kovempi vauhti ei haitannut häntä. Se ei myöskään tuntunut haittaavan Lumi-koiraa, joka juoksi koko ajan edellämme.

Ülemisten järven vieressä on vielä erikseen muutaman kilometrin mittainen mäkinen kuntorata hienolla hiekkaharjulla. Juoksimme palan matkaa siinä ja pysähdyimme ottamaan pari kuvaa. Sitten olikin jo aika lähteä paluumatkalle samaa reittiä pitkin.

img_4661

Päivästä oli tulossa todella lämmin. Päälläni oli pitkät juoksutrikoot, t-paita ja ohut juoksutakki. En ollut pakannut mukaani lainkaan pipoa tai hanskoja, eikä niitä kyllä olisi tarvinnutkaan. Jalassa oli uudet Hoka One One -lenkkarit, jotka tuntuvat lenkki lenkiltä paremmilta. Ensimmäisellä pitkällä lenkillä sain niistä pienet hiertymät jalkapohjiin, mutta nyt sitä ongelmaa ei ollut.

Lenkin pituudeksi tuli 13,76 kilometriä ja aikaa kului 1 tunti 18 minuuttia. Hyvästiksi rapsuttelin uuden tuttavuuden Lumi-koiran ja kättelin Toomasin sanoen, että ehkä näemme taas ensi vuonna. Suihkun kautta lähdin siskojeni kanssa nauttimaan hotellin aamupalaa. Pekoni ja kananmuna maistuivat hyvältä juoksun jälkeen.

tallinna

Jos haluat varata opastetun juoksulenkin tai lähteä pyöräilemään Tallinnassa, klikkaa itsesi osoitteeseen: www.citybike.ee ja koe kaupunki uudella tavalla!

Follow my blog with Bloglovin

4 kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: