yhteislenkki

Ensimmäinen lenkki flunssan jälkeen

Viimeisestä kuumepäivästä oli eilen tiistaina kulunut viikko. Viikonloppuna olin pyöräillyt ja käynyt metsässä kävelyllä. Molemmat tuntuivat hyviltä, joten uskalsin alkaa suunnitella ensimmäistä juoksulenkkiä.

Huomasin, että Juoksujalka vipattaa -blogia pitävä Merituuli järjesti tiistaina Naisten Kymppi -yhteislenkin Helsingissä. Tunnin rauhallinen lenkki kuulosti juuri sopivalta. Flunssan jälkeen oli järkevintä aloittaa juoksu kevyesti.

Pakkasin juoksuvaatteet valmiiksi reppuun jo maanantai-iltana. Siten olisi vaikeampi luistaa suunnitelmasta lähteä heti töiden jälkeen juoksemaan. Tavaroiden säilytys oli yhteislenkin ajan Forumin Stadiumissa, joten pakkasin tavarat tavalliseen reppuun.

Välipalaa töissä

Menin yhteislenkille suoraan töistä, joten söin hieman välipalaa. Lenkki alkoi kuudelta ja lounaasta alkoi jo olla aikaa. En tiennyt, miten elimistö reagoisi juoksuun flunssan jälkeen. Siihen en halunnut enää alhaista verensokeria, joten oli järkevämpi syödä.

Forumin Stadiumissa näin Merituulin, joka jo iloisesti vilkutteli minulle. Lisäksi näin toisen tutun naaman aikaisemmilta yhteislenkeiltä. Anna-Liisa keventeli viikonlopun Pariisin maratonille, joka on hänen 11. maratoninsa.

Anna-Liisan kanssa yhteislenkin jälkeen.

Minä olin valinnut kävelyä ja juoksua yhdistävän lenkin, koska en tiennyt, miltä juoksu tuntuu parin viikon tauon jälkeen. Ensimmäinen viikko taukoa johtui Lapin lomasta, jonne pakkasin vain sukset. Toinen viikko meni flunssassa ja siitä toipuessa.

Yhteislenkeillä on aina kivaa, mutta tällä kertaa juoksusta teki erityisen mukavaa se, että juoksu tuntui hyvältä! Syke ei noussut taivaisiin, mihinkään ei sattunut ja hengitys oli vaivatonta. Ilma oli kolea ja välillä satoi, mutta kostea ilma oli ainoastaan hyvä hengittää.

Yhteislenkki kiersi Kaivopuistossa ja Eirassa. Etenkin Helsingin merenrantamaisemat ovat mieleeni. Maisemat olivat harmaita, mutta mieli oli sitäkin iloisempi. Tauon jälkeen askel oli kevyt. Jutustelu maratonista Anna-Liisan kanssa tosin sai muistamaan, että jossain vaiheessa maratonia askel taatusti alkaa painaa.

Merimaisemaa Eiranrannassa.

Lenkille tuli matkaa yhteensä 8,2 kilometriä ja aikaa kului 1:06 tuntia. Keskisyke oli maltillinen 124. Lenkin jälkeen vaihdoin repusta lämpimät vaatteet päälle kotimatkan ajaksi. En missään nimessä halunnut vilustuttaa itseäni.

Tästä se taas lähtee! Harjoittelu kohti Helsinki City Maratonia jatkuu pienen tauon jälkeen. Mikäli pysyn terveenä enkä saa muita tauteja riesakseni ennen toukokuun 18. päivä juostavaa maratonia, en usko, että tauosta oli mainittavaa haittaa. Aikatavoitteeni on noin 4:30 tuntia, joten en lähde ensijaisesti mitään aikaa juoksemaan. Kunhan pääsen kunnialla maaliin asti.

Lenkkiporukkaa tiistain yhteislenkillä.

Järjestämme Merituulin kanssa yhteislenkin Espoossa sunnuntaina 28.4.2019. Lähtöpaikka on Leppävaaran urheilupuistosta kello 9:00. Juoksemme kaksi noin 7-8 kilometrin kierrosta ja voit tulla mukaan ensimmäiselle tai molemmille. Vauhti on rauhallinen. Tervetuloa mukaan!

.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: