juoksu

Varo mitä toivot – se voi toteutua

Tempaisin viikonloppuna kisavauhtisen kympin ja arvatkaa, miten siinä kävi? Alitin 50 minuuttia toisen kerran elämässäni. Ennätykseni 48:53 minuuttia juoksin kolme vuotta sitten Helsinki10:llä. Luulin, että en enää koskaan olisi siinä kunnossa, että voisin juosta vastaavia aikoja. Väärin luulin.

Viime viikonlopun kympin ajasta 49:07 minuuttia kiitän riskinottoon kykenevää mieltäni ja laiskuuteen taipuvaa luonnettani, jonka vuoksi en juurikaan juossut vetotreenejä talvella. Hiihdin vain, mutta se ei nähtävästi ollut ihan huono päätös.

Sellaista se on, kun pääsee kirmaamaan sulalle asfaltille kesälenkkareilla. En ikävöi nastalenkkareita, paksuja talvijuoksuvaatteita ja lipsuvia askelia lumisella kadulla. En kylmää ilmaa, räntää kasvoilla tai jäätyneitä juomapulloja.

Vuosi on juuri sopivan pitkä aika unohtaa, miltä valostuvat illat ja kohoavat lämpötilat tuntuvat. Onneksi, sillä kerran vuodessa sopii hullaantua. Lumen alta paljastuva harmaa asfaltti on lupaus paitsi pitävämmästä askeleesta myös keväästä ja kesästä. Hetken aikaa ulkona näyttää vielä rumalle, ruskealle ja roskaiselle, kunnes luonto räjähtää vihreyteen.

Kun maaliskuussa juoksin ensimmäisen lenkin kesälenkkareilla, kyselin Instagramissa, eikö joku voisi tehdä laulun siitä, miten hieno tunne on talven jälkeen vaihtaa kevyempiin kenkiin. Pitäisi aina olla varovainen, mitä toivoo, sillä toive voi toteutua. Leikilläni heittämäni idean nappasi Pitkällä juoksulla -blogia pitävä Juha Kähkönen.

Juha on niitä ihmisiä, jotka menevät ja tekevät. Olen tavannut hänet kerran Suomi 100 vuotta -juoksussa, jossa Juhan johdolla juostiin Suomen kartan mallinen lenkki. Yhdessä Risto Mäntylän kanssa Juha kirjoitti sanat Lenkillä-biisiin, joka on oodi kesälenkkareille.  

En voinut uskoa silmiäni ja korviani, kun sain yllättäen ensimmäisen demon kappaleesta. Lenkillä-biisin sävellys on Kuunkajo-yhtyeen käsialaa. Juhan sanoin olen idean äiti, vaikka tietenkin olisi ollut hienoa olla muusa. Mutta idean äiti sopii varmasti paremmin kuvaamaan kolmen lapsen äitiä.

On ollut ihanaa olla mukana projektissa pelottomien ja idearikkaiden ihmisten kanssa. Lopputulos on katseltavissa ja kuunneltavissa YouTubessa. Tässä linkit sekä biisin rock-versioon että rennompaan pintakaasu-versioon:

Toivottavasti nautitte! Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: