Lenkillä-blogi testaa

Kehonkoostumusmittaus Bodymajan itsepalvelupisteellä

Kaupallinen yhteistyö.

Kävin viimeisellä kesälomaviikolla pitkästä aikaa kehonkoostumusmittauksessa. Yli viiden vuoden tauon jälkeen astuin myös vaa’alle. En tiennyt, mitä painan, mutta se ja moni muu asia selvisi Bodymajan kehonkoostumusmittauksessa.

Bodymajan kehonkoostumusmittaukset toimivat itsepalveluperiaatteella. Toimipisteitä on kahdeksalla paikkakunnalla. Valitsin minua lähimpänä olevan Kannelmäen toimipisteen kauppakeskus Kaaressa Helsingissä.

kehonkoostumusmittaus helsingissa
Bodymajan mittauspisteitä on Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla. Kävin mittauksessa kauppakeskus Kaaressa Helsingissä.

Bodymajan kehonkoostumusmittaukseen ei tarvitse ajanvarausta. Mittaus tulee kuitenkin ostaa etukäteen verkkokaupasta. Hinnat ovat alkaen 19,90 euroa.

Mittaus tapahtuu vajaan parin neliön kokoisessa kopissa. Se tehdään InBody 770 -laitteella, jossa heikko sähkövirta kulkee kehon läpi. Sähkövirran vuoksi mittaus ei sovi henkilöille, joilla on esimerkiksi sydämentahdistin.

Ovi mittauskoppiin avautuu sähköisesti, kun klikkaa maksun yhteydessä lähetetyn sähköpostiviestin linkkiä.

bodymaja kehonkoostumusmittaus ilman ajanvauarusta
Bodymaja-kehonkoostumusmittaus ostetaan etukäteen verkosta. Ajanvarausta ei tarvita.

Mittausta varten ei tarvitse riisuutua muuten kuin ottamalla sukat pois jalasta. Ennen mittausta ei kannata syödä kahteen tuntiin tai juoda paljon. Myös raskas liikunta vaikuttaa lihasten nestemäärään. Ennen mittauslaitteelle astumista kehotetaan käymään vessassa.

Kehonkoostumusmittaus kestää vain minuutin, mutta kopissa voi olla 12 minuuttia. Siinä ajassa ehtii hyvin näppäillä laitteeseen tarvittavat tiedot ja puhdistaa jalkapohjat kosteuspyyhkeillä, joita on valmiina mittauskopissa.

Laite kysyy iän, pituuden ja sukupuolen. Kopissa, jossa kävin tekemässä kehonkoostumusmittauksen, oli mitta, jolla olisi tarvittaessa voinut mitata itsensä. Painoa ei tarvinnut syöttää koneeseen, sillä laite punnitsee käyttäjän, kun tämä seisoo laitteen päällä.

inbody mittauslaite
Ennen mittausta laite kysyy iän ja pituuden. Paino punnitaan, kun asiakas astuu laitteen päälle.

Mittauksen aikana seisoin laitteessa minuutin ajan ja pidit jalat ja kädet paikoillaan antureissa. Kehonkoostumusmittaus ei tunnu miltään. Luotettavan tuloksen saamiseksi kädet on pidettävä hieman erillään vartalosta, oltava paikoillaan eikä saa puhua.

Asia, joka minua kiinnosti eniten, oli painoni. Laite ilmoitti painokseni 68,2 kilogrammaa. Muut testituloksen tulivat sähköpostiini jo ennen kuin pääsin kauppakeskuksesta kotiin. Kotona tuloksiin oli hyvä tutustua kaikessa rauhassa.

InBody 770
Bodymajan toimispisteissä käytetään InBody 770-laitteita.

Mittaustuloksissa ensimmäisenä oli kokonaisarvio ja -pisteet, jotka oli laskettu lihas- ja rasvamassasta suhteessa tavoitearvoihin. Sain 82 pistettä, kun tavoite on 70-90 pistettä.

Kokonaispisteiden ohella sain tuloksista mielenkiintoista tietoa kehoni lihas- ja nestetasapainosta sekä rasva- ja lihasmassan määrästä. Rasvaprosenttini on 24,8, joka on naiselle normaali. Lihasta on mittauksen mukaan 28,4 kilogrammaa, joka sekin on normaali määrä.

Puolieroja ei mittaustulosten mukaan ole oikean ja vasemman puolen välillä, mutta pieni epäsuhta minulla on ylä- ja alavartalon lihasmassoissa. Ei ole yllättävää, että juoksijalla jalat ovat vahvat. Ihan jo selän terveyden vuoksi olisi hyvä saada lihasta lisää myös ylävartaloon.

Mittaustuloksiin sisältyi myös arvio siitä, miten paljon kulutan vuorokaudessa perusaineenvaihduntaan (noin 1 500 kcal) ja mikä on suositeltu energiansaanti (noin 2 200 kcal).

kehonkoostumusmittaus inbody770 laitteella
Mittaustulokset tulevat sähköpostiin heti mittauksen jälkeen. Sieltä niitä voi rauhassa tutkia silloin, kun haluaa.
viskeraalirasvan haitallisuus
Sisäelin- eli viskeraalirasva on haitallista. Kehotyyppini on sellainen, että rasva kertyy muualle kuin vatsaonteloon.

Tulokset eivät yllättäneet. Olen normaalipainoinen, eikä mikään muukaan mittari ollut punaisella. Runsaasti liikuntaa harrastavalla ja enimmäkseen terveellisesti syövällä ihmisellä kehonkoostumus on kunnossa.

Painoni 68,2 kilogrammaa on muutaman kilogramman enemmän kuin silloin, kun alkuvuonna 2017 olen itseni viimeksi punninnut. Lakkasin ensin käymästä vaa’alla, kun siitä loppui paristo. Sen jälkeen huomasin, että mihin minä vaa’an lukemaa tarvitsen.

kehonkoostumusmittauksen tulokset
Kehonkoostumusmittauksen tulokset huojensivat. Voin jatkaa samaan malliin.

Mikä testin hyöty sitten on, jos tiedän muutenkin olevani kunnossa ja painon normaalilukemissa?

Mielestäni on hyvä välillä tarkistaa niin sanotusti ”missä mennään”. Etenkin nyt, kun olen ylittänyt 40 vuoden ikäpyykin, on hyvä tarkkailla sekä painoa että lihasmassan määrää.

Paino voi huomaamatta nousta ja lihasmassa pienentyä, ellei niitä pidä silmällä. Ylipaino on ennen kaikkea terveysriski ja altistaa erilaisille sairauksille.

Vaa’alla eikä kehonkoostumusmittauksessa tarvitse käydä kovin usein, ellei nimenomaan ole tavoite saada muutoksia tuloksiin. Silloin säännöllisestä mittaamisesta on eniten hyötyä.

Bodymaja tarjoaa muun muassa pakettia, jossa saa vuoden aikana käydä mittauksessa niin monta kertaa kuin haluaa (79,90 euroa). Itse otin kolmen käyntikerran paketin (39,80 euroa), joka mahdollistaa myös muutosten seuraamisen, jos sellaista haluaa.

kehonkoostumusmittaus helsingi
Jos käyn mittauksessa useamman kerran, voin vertailla tuloksia Oma body -tililläni.

Paljon liikkuvalle pelkkä vaa’an lukema ei kerro kaikkea. Ero siihen, mitä painoin aloittaessani juoksuharrastuksen, on lähes kymmenen kilogrammaa.

Juoksuharrastus on tuonut lisää kiloja. Osa lisäkiloista on lihasta, minkä näen ihan omin silminkin. Pohkeissani ja reisissäni on voimaa ja ytyä. Rasvaakin on toki kertynyt, sillä juoksuharrastus lisää ruokahalua.

Mittaustulosten mukaan ihannepainoni olisi 66,6 kilogrammaa. Koska olen hyvin lähellä sitä, mihinkään muutoksiin ei ole tarvetta. Kun kesään olennaisena osana kuuluva jäätelöllä ja muulla herkuttelu arjen alkaessa jää, saattaa paino itsestään laskea siihen.

bodymaja helsingissa
Kehonkoostumusmittauksen tekeminen Bodymajan pisteellä oli helppoa.

Oma kokemukseni Bodymajan itsepalvelumittauksesta oli positiivinen. Käyttö oli helppoa ja vaivatonta. Jos haluan mennä mittaukseen uudelleen, voin käyttää mitä tahansa pistettä. Tulokset tallentuvat henkilökohtaisille sivuilleni, joissa niitä on helppo verrata edellisiin mittaustuloksiin.

Saamani normaalit mittaustulokset kertovat siitä, että olen tehnyt asiat oikein. Otan ne palkintona tehdystä työstä. Hyvät tulokset kannustavat jatkossakin pitämään itsestään hyvää huolta ja liikkumaan.

2 kommenttia

  1. Kiitos tästä, huomasin että näköjään Tampereellakin on tällainen mahdollisuus! 🙂 Taidan ostaa kanssa tuollaisen kolmen kerran paketin; en tule kuitenkaan käymään mittauksessa niin usein että kallein paketti kannattaisi. Koskikeskus on hyvin työmatkan varrella, voi käydä vaikka ennen iltavuoroon menoa. Tyhjällä vatsalla tietysti, ja sitten aamupalalle mittauksen jälkeen 😀

    Tykkää

    1. Tuohan kuulostaa hyvältä! Mä otin kans sen kolmen kerran paketin, vaikka mulle ehkä yksikin olisi riittänyt. Mietin etukäteen, jos jotenkin mokaan sen mittauksen kanssa, niin on useampi mahdollisuus. Mutta eihän siinä mitään hankalaa ollut ja kaikki meni yhdellä kertaa oikein. Olen ollut muutamia kertoja muiden mitattavana niin tiesin, miten homma toimii. Bodymajassa on myös hyvät ohjeet vielä siellä mittauspaikalla plus netissä tietenkin. Mukavaa loppukesää sulle! 😊

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: