Uncategorized

Näytä mulle sun varpaat!

jalat1

Pikkuliten-blogin Nina haastoi minut jo jonkin aikaa sitten Paljasta mulle sun varpaat! -postauksessa näyttämään omat varpaani. Minulla ei ole esitellä ylpeänä mustia kynsiä eikä edes lakattuja. Siinä ne nauttivat vapaapäivästä ja katselevat joulukuustamme minun seuranani.

Kaivan kynsilakkapullon ja maalaan varpaankynteni yleensä vain kesällä tai etelän rantalomalle lähtiessäni. Suomessa olemme käytännöllisiä ja olosuhteiden pakosta verhoudumme päästä varpaisiin lämpöisiin vaatteisiin suurimman osan vuodesta. Kevätauringon hiipiessä yhä korkeammalle taivaalle kuoriudumme kerros kerrokselta tummista kolttuistamme.

Kun lentää lentokoneella etelään, sitä muuttuu hetkessä ihan toiseksi ihmiseksi: voi pitää värikkäitä vaatteita ja lakata kyntensä punaisiksi. Harmi vain, että kun jalkansa piilottaa suurimmaksi osaksi vuotta sukkiin ja ehkä toisiinkin sukkiin ja vielä käytännöllisiin kävelykenkiin, kuoriutuu sieltä kuivat kantapäät ja kovettumilla koristellut päkiät.

jalat3

Lohkeilevia kantapäitä katsellessa sitä sitten pohtii, olisiko pitänyt enemmän rasvata ja raspata. Kesä menee ohitse kuitenkin nopeammin kuin aseman ohittava pikajuna. Ja juhannuksenakin pitää usein vetää villasukat jalkaan.

Juoksuharrastuksen myötä jaloilleni ja oikeastaan koko keholleni on tullut mielessäni enemmän väline- kuin itseisarvoa. Juoksutrikoiden läpi muodokkaina kuultavat lihakset olisivat ihan jees, mutta tärkeämpää on se, että saan jaloistani voimaa nousta puolimaratonin viimeisen ylämäen. Toimivat jalat ovat ykkösasia, ei ulkonäkö.

Olen myös tyytyväinen, että kasvoin aikakaudella ennen Facebookia, Instagramia tai edes IRC-galleriaa. Pystyin vertaamaan itseäni vain Kelly Bundyyn, Suosikki-lehden kansikuviin ja luokkakavereihin. Ei ollut koko maailmaa kämmenellä. Nyt tarjoan jalkani koko maailmalle – se ehkä kestää yhdet varpaat.

jalat5

Jalat näyttävät tällä hetkellä ihan siisteiltä. Eikä minulta olekaan koko juoksijaurani aikana mustunut ja irronnut kuin yksi varpaankynsi. Se oli erään Rantapuolikkaan jälkeen. Uusi melkein yhtä hyvä kynsi kasvoi tilalle. Sen jälkeen olen ostanut tarpeeksi isoja lenkkikenkiä, joissa varpaat eivät joudu ahtaalle.

Eniten petrattavaa minulla olisi arkena käyttämieni kenkien kanssa. Töihin tulee aivan liian usein tepasteltua korkojen kera. Töissä usein vaihdan tasapohjaiset kengät jalkaani. Työmatkaliikunta juosten tai pyöräillen on kyllä tässäkin mielessä se terveellisin vaihtoehto. Saan pian töihin sähköpöydän, jolloin aion seisoa osan päivästä. Silloin hyvät kengät ovat vieläkin tärkeämmät.

Kotona teen töitä silloin tällöin seisomapöydän edessä ja olen huomannut, että seisominen paikallaan rasittaa myös lihaksia. Saan helposti alaselkäni jäykäksi, joten seisoessa kuten istuessakin pitää kiinnittää huomiota oikeaan ergonomiaan ja työskentelyasentoihin.

jalat4

Jos jalkateriä korkokengissä vietetyn päivän tai pitkän lenkin jälkeen kolottaa, voi niitä hieroa. Siitä saa yleensä välittömän avun. Sain ohjeet ”manipulointiin” työfysioterapeutiltamme. Hän neuvoi peukalolla painamaan ja työntämään jalkapöydän luiden välistä kohti varpaita. Lisäksi voi ”vatkata” jalkapöytää ottamalla molemmilla käsillä jalkapöydän sivuilta kiinni ja käymällä läpi jokaisen varpaan.

bodyshop

Käytän usein jalkaterien hieronnassa hyväntuoksuista hierontaöljyä, joka samalla pehmittää mukavasti jalkojen ihoa. Voit myös hieroa jotain voidetta jalkoihisi samalla, kun hierot niitä. Olen saanut työfysioterapeutiltamme myös ohjeet jalkateräjumppaan. Kirjoitan niistä sitten eri postauksessa. Jalkateräjumppaa voi tehdä vaikka työpöydän ääressä seisoessa tai istuessa.

Haastan seuraavaksi paljastamaan varpaansa Maija meinaa maralle and beyond ja Annukka Koon. Otatteko haasteen vastaan?

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: