Uncategorized

Otin haasteen vastaan – one down, 39 to go

Elämää voi harvoin muuttaa yhdessä yössä. Varsinkaan, jos yössä on hilpeällä tuulella lasi kuplivaa kädessä. En siis tehnyt uudenvuodenlupauksia. Mutta yhteen mielenkiintoiseen haasteeseen päätin ottaa osaa!

Kyseessä on Taivaanrannan juoksija -blogin Juoksuhaaste 2018. Siihen kuuluvien haasteiden suorittamiseen minun ei edes tarvitsisi kohottaa kuntoani, sillä esimerkiksi haasteen numero 6. Juokse vähintään puolimaratonin matka, eli 21,0975 kilometriä, suorittaminen onnistuu melkeinpä milloin vain.

Syy osallistua haasteeseen ei kuitenkaan ollut se, että voin noin vain suorittaa yksi toisensa jälkeen haasteita, joita on yhteensä 40. Vaikeimpia tulevat olemaan esimerkiksi numero 32. Juokse yöllä tai numero 34. Juokse lenkki ilman, että mukanasi on yhtään elektroniikkaa. Ei puhelinta, ei juoksukelloa, ei musiikkisoitinta. Näissähän minulla tulee olemaan haastetta, koska aamuvirkkuna ja illan torkkuna en jaksa lähteä myöhään juoksemaan, ja jonkinlainen kiintymys minulla on urheilukellooni. Aikaisin aamulla juostua lenkkiä ei voi laskea yöjuoksuksi, koska sille on varattu numero 33. Lähde lenkille aamulla auringon noustessa.

espanja1
Juoksemassa kesälomalla Espanjassa auringon noustessa.

Kunhan seuraavan kerran pääsen etelään juoksemaan, aion viimeistään toteuttaa haasteen numero 18. Tervehdi vastaantulevaa toista juoksijaa. Kyllä, etelässä. Siellä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että esimerkiksi aamulenkillä huikataan paikallisella kielellä hyvät huomenet. Saatan myös tehdä haasteen 21. Juokse rannalle, kunhan pääsen taas jonnekin lämpimään paikkaan.

Yllä olevaa kuvaa katsoessa tulee mieleeni huoleni puhelimen varastamisesta, kun laitoin sen automaattilaukaisulla ottamaan kuvaa juoksustani autiolla tiellä. Puhelin (ja rahat) vietiin sitten muutaman päivän päästä käsilaukustani kävellessäni vilkkaalla kadulla.

espanja4
Haaste numero 21. Juokse rannalle.

Idea Juoksuhaasteesta varmaankin selveni sinulle. Ei mitään liian vaikeita haasteita, ja aikaa on kokonainen vuosi. Osallistun tähän mielelläni, sillä helpoimman kuuloiset haasteet saattavatkin olla niitä vaikeimpia. Klikkaa sinäkin itsesi Taivaanrannan juoksija -blogiin ja tutustu haasteeseen! Haasteella on myös omat sivut Facebookissa.

img_3215
Haaste numero 26. Juokse juoksumatolla tai sisähallissa suoritettu!

Keskiviikkona 3.1.2018 oli vuoden ensimmäinen Juoksuklubi2:n treeni ja samalla vuoden ensimmäinen juoksuni. Juoksimme treeneissä yhden 2 000 metrin vedon ja 10 x 300 metrin vedot. Vauhdikas aloitus juoksuvuodelle. Ennen vetoja oli tutut lämmittelyt koordinaatioharjoituksineen ja vetojen jälkeen vielä kuntopiiri lankutuksineen. Otin oikeudekseni syödä joulusuklaita. Sekä ennen että jälkeen treenin.

img_3214
Sykekäppyrää 300 metrin vedoista.

Jäljelle jää vielä 39 haastetta, mutta onpa tässä kokonainen vuosi aikaa niitä suorittaa. Miten olisi vaikka numero 25. Lue ja kommentoi juoksublogia? Ehkä otan kuitenkin jonkun, jossa saa liikuttaa jalkojaan. Liikunnallista loppuviikkoa!

Follow my blog with Bloglovin

4 kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: