juoksu

Olen mukana Helsinki City Running Dayn Street Teamissä 2019

Postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta.

Helsinki City Run 2013 oli ensimmäinen juoksutapahtuma, johon osallistuin. Se oli myös ensimmäinen puolimaraton, jonka juoksin. En ollut koskaan ennen juossut niin pitkää matkaa. Jos ihan tarkkoja ollaan, HCR 2013 ei ollut aivan puolimaratonin mittainen. Reitin osoittautuminen vajaamittaiseksi ei lannistanut minua. Päinvastoin, olin koukussa! Lisää tätä.

Toukokuisen päivän 2013 jälkeen olen juossut HCR:n vuosina 2014, 2015 ja 2017. Nyt tapahtuma on nimeltään Helsinki City Running Day. Tapahtumassa voi puolimaratonin lisäksi valita matkaksi viisi kilometriä, maratonin, maratonviestin tai tuplan, Helsinki City Double, jossa juostaan yhteensä 63,3 km. Lisäksi lapsille on minimaraton.

kuva, jossa helsinki city running day street team
Osa Street Teamia oli juhlimassa pikkujouluja perjantai-iltana.

Ja nyt se uutinen: olen mukana vuoden 2019 HCRD Street Teamissä. Minua pyydettiin osaksi tiimiä syksyllä ja hetken pohdittuani päätin lähteä mukaan. Olen aina pitänyt kyseisestä juoksutapahtumasta ja on mukava olla mukana yhdessä muiden kanssa valmistautumassa kevään suureen juoksujuhlaan 18.5.2019.

Näin Street Teamia on mm. kuvattu:

HCRD Street Team on joukko ”juoksuun hurahtaneita” somevaikuttajia ja juoksubloggareita, jotka treenaavat kohti jotakin Helsinki City Running Dayn juoksutapahtumaa. Street Team on ollut toiminnassa jo vuodesta 2012.

Street Teamin jäsenyys tulee näkymään siten, että alan harjoitella jotain HCRD:n tapahtumaa varten. Onko se puolikas tai maraton, selviää kevään mittaan. Haaveena on maraton, mutta ainakin tulen juoksemaan puolimaratonin. Lisäksi minut voi jatkossa bongata kisaexpoista ja muilta messuilta. Blogini tulee näkymään Helsinki City Running Dayn sometileillä ja vastaavasti tulen itse kertomaan omissa kanavissani tapahtumaan harjoittelusta.

Hienointa on kuitenkin tehdä yhteistyötä muiden ”juoksuun hurahtaneiden” kanssa. Aivan kuten hurahdin heti ”lappujuoksuihin”, olen tykännyt myös juoksun sosiaalisesta puolesta. Muuten en varmasti olisi koskaan aloittanut omaa blogia. Tykkään kertoa omasta treenaamisestani ja lukea muiden päivityksiä.

Kuva, jossa iso screen.
Save the date!

Perjantaina 14. joulukuuta vuoden 2019 Street Team kokoontui ensimmäisen kerran. Minulle ennestään tuttuja olivat Juoksujalka vipattaa Merituuli, joka on ollut mukana vuodesta 2016 ja kanssani samaan aikaan tiimiin liittynyt Vastaisku ankeudelle Jenny. Tänä syksynä olen tutustunut myös Healthy style of living -blogia pitävään Susannaan. Hän ei kuitenkaan sairauslomansa vuoksi päässyt osallistumaan perjantaina.

Tapaaminen alkoi trampoliinipuisto Rushissa, johon osa porukasta kokoontui hyppimään. Olen ollut siellä ennen vain lasten kanssa. Oli hauskaa päästää äiti valloilleen!

Kuva, jossa nainen hyppii trampoliinilla
Miten käy, kun päästetään äiti irti trampoliinipuistossa?

Varsinainen koko porukan kokoontuminen oli hyppelyn jälkeen Sporttitalossa. Paikalla oli myös New Balancen edustaja, joka esitteli meille yritystä ja muutamia kenkämalleja. Street Teamin jäsenenä saan käyttööni yhden parin New Balancen kenkiä. Kokeilin eri malleja ja löysin mieleiseni, mutta isoon jalkaani ei ollut tarpeeksi isoa kokoa. Saan kengät uuden malliston värisinä ensi vuoden puolella. Jenkkikokoni on 11, jota en edes halua kääntää eurooppalaiseen kokoon.

kuva, jossa valeanpunaiset lenkkarit
Pääsen ensi vuoden puolella testaamaan New Balancen lenkkareita, kunhan minulle löytyy tarpeeksi iso koko.

Tunsin entuudesta vain muutamaan Street Teamiläisistä. Sitäkin useampaa olin seurannut somen kautta. Oli mukava nähdä vihdoin kasvotusten ja tutustua oikeisiin ihmisiin blogitekstien ja instakuvien takana. Itsekin jaan vain osan elämästäni somessa ja hyvin paljon jää ”näkymättömäksi”. Joskus mietin, saako minusta aivan väärän kuvan blogini kautta. Päiväni kuluvat enimmäkseen töissä ja perheen kanssa, mutta niistä en juuri hiisku blogissani. Syykin on selvä: töissä käsittelen lähinnä salassa pidettävää tietoa ja lapsillani on itsemääräämisoikeus siihen, mitä heistä somessa näkyy.

Blogissani tulee näkymään jatkossa muutakin kuin Helsinki City Running Day. Juoksuharjoittelu tähtää nyt toukokuussa järjestettävää tapahtumaan. Vuodenvaihteen jälkeen on aika miettiä, millaisella ohjelmalla se tapahtuu. Viime kesän rasitusvammasta oppineena pidän mukana lihaskuntoharjoittelun ja korvaan osan aerobisesta treenistä pyöräilyllä.

Lähiaikoina on tulossa testiin langattomat kuulokkeet, työmatkajuoksuun tarkoitettu reppu ja uudet nastalenkkarit. Kunhan sataa lunta, pääsen taas suksille ja kirja-arvosteluja kirjoitan edelleen. Lisäksi aion käydä alaraaja-analyysissä ja saada lisää tietoa juoksutekniikastani.

tuotelahjoja
Yhteistyökumppanit lahjoittivat Street Teamiläisille näin muhkean joululahjan. Aurinkovoidetta ei juuri nyt tarvita, mutta sekin päivä vielä koittaa!

Juoksuharjoittelu on mukavaa, kun on jokin päämäärä. Itselläni on yleensä motivaatio korkealla, joten lenkille minua ei tarvitse pakottaa. Suunnitelmallisuutta harjoitteluun tarvitsen sitäkin enemmän. Kohtuullista kilometrimäärien nostoa ja kropan kuulostelua tarkalla korvalla. Street Teamin porukassa ei ole vaaraa että tyhmyys tiivistyy vaan saan varmasti kokea monia hauskoja juoksuhetkiä.

Follow my blog with Bloglovin

3 kommenttia

 1. Olisipa huippua päästä tällaiseen mukaan! 🙂 Eilen kun juostiin 15km pimeässä, kaipasin kyllä nastoja muttei ole rahaa sijoittaa. Vähän jännitti pari jäistä kohtaa. Minä tykkäsin muuten tapahtumasta enemmän ennen kuin siihen ympättiin kaikki samaan. On vähän tuskaista se tavarasäilytykseen ja bajamajoihin pääsy. 😦

  Tykkää

  1. Mä en olekaan kokenut vielä sitä, kun kaikki tapahtumat ovat yhdessä. Viime kesä meni metsään rasitusvamman vuoksi. 😕 Toisaalta fiilis on mahtava, kun on paljon porukkaa! Suomessa ei ole toista yhtä isoa juoksutapahtumaa. Varmasti on paljon kiinni järjestelyistä, miten tuollaista ihmismassaa saadaan ohjailtua ja löytyy vessat ym.

   Siis noi nastakengät ja reppu menee ihan omasta pussista. Eivät liity HCRD:n toimintaan. Pahoittelut jos sai sen kuvan. Nastakengät ovat toki kalliita, mutta edelliset kesti yli viisi vuotta. Nyt mulla on uudet odottamassa, että tulisi lunta. Kannattaa kyllä hankkia, jos jostain löytyy edullisesti. On juokseminenkin rennompaa, kun ei tarvi jännittää.

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: Paluu aamusalille – LENKILLÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: