juoksu

Sunnuntain pitkis

Viime viikkojen aikana olen tehnyt pisimmät lenkit, joilla valmistaudun kohti Helsinki City Maratonia. 30 kilometrin lenkin juoksin pääsiäisenä. Tuolloin juoksin yksin, mutta viime sunnuntaina sain seuraa lenkille. Järjestimme Juoksujalka vipattaa -blogia pitävän Merituulin kanssa yhteislenkin Espoossa. Yhteislenkin aikana keräsin osan pitkän lenkin kilometreistä.

Oliko syynä sitten viikonlopun muut juoksutapahtumat vai lenkkimme aikainen ajankohta sunnuntaiaamuna kello 9:15, mutta Merituulin ja minun lisäkseni paikalle ilmaantui yksi juoksija. Myöhemmin samana päivänä oli myös Helsinki City Running Dayn yhteislenkit, joilla tutustuttiin juoksureittiin.

Viikonloppuni oli täynnä sukulaisvierailuja ja muun muassa tyttäreni ensimmäiset ratsastuskilpailut, joten omat lenkit piti sijoittaa niiden lomaan. Lauantaina tein täsmäiskun Helsinki10-juoksutapahtumaan ja sunnuntain pitkiksen juoksin ”alta pois” ennen päivän muita menoja.

Kuva, jossa juoksija sillalla.
Sunnuntaina ei enää pärjännyt pelkällä t-paidalla, vaikka aurinko paistoikin. Kuva: Merituuli Kerman.

Lauantain lähes kuuma sää oli muuttunut sunnuntaiaamun koleudeksi. Vein tyttäreni tallille ennen aamukahdeksaa ja pysäköin autoni valmiiksi Leppävaaran urheilupuistoon, josta yhteislenkkimme oli määrä lähteä.

Valmentajani Ira Hassinen* oli merkinnyt sunnuntaille kahden ja puolen tunnin peruskestävyyslenkin. Koska yhteislenkkimme ei kestäisi niin kauan, lähdin juoksemaan jo ennen muiden ilmestymistä paikalle. Viiden asteen lämpötilassa kaipasin takkia ja hanskoja.

Juoksin ennen yhteislenkin alkua kuusi kilometriä. Varttia yli yhdeksän seuraani liittyivät Merituuli sekä Satu, joka oli ainoa rohkea osallistuja. Lähdimme kiertämään suunnittelemaani seitsemän kilometrin lenkkiä, joka kulki läpi peltojen ja ohi hevosaitausten.

Juoksimme leppoisalla noin 7 min/km vauhdilla, jossa syke pysyi varmasti peruskestävyysalueella. Ette oikeasti halua tietää, mistä kaikesta puhuimme, mutta puhetta riitti alusta loppuun saakka. Mielestäni yhteislenkillä voi olla vaikka tuppisuuna – se ei minua haittaa. Joskus jutustelu vieraidenkin ihmisten kanssa heilahtaa syvälliseksi. Sekin on yhteislenkkien mieluista antia.

Juoksimme etukäteen suunnittelemani reitin, jonka jälkeen kiersimme vielä toisen lyhemmän lenkin. Merituulilla oli jo kiire vetämään seuraavaa yhteislenkkiä, ja hän lähti saatuaan tarvitsemansa kilometrit kasaan. Olin juossut tuolloin vasta reilu 15 kilometriä, eikä aikaakaan ollut kulunut vielä riittävästi. Yhteislenkin osallistujalla Sadulla ei ollut kiire lähteä, joten juoksin hänen kanssaan vielä lisää.

Kuva, jossa tie kaartuu
Juoksemassa pitkää lenkkiä sunnuntaina.

Saattelin Sadun juna-asemalle ja sitten olikin jo kiire tyttären kisoja katsomaan. Tämänkertainen pitkikseni oli yksin, kaksin ja kolmistaan juoksua. Sain kasaan 20,04 kilometriä, johon aikaa kului yhteensä 2:17 tuntia. Kilometrit kertyivät ja aika kului huomaamatta.

Ennen maratonia ohjelmassani on vielä yksi kahden ja puolen tunnin peruskestävyyslenkki. Päätin lähteä juoksemaan sitä Sadun lenkkimaisemiin Helsinkiin. Tälle lenkille kuka vain on tervetullut. Lähdemme sunnuntaina 5.5.2019 klo 9 Ida Aalbergin patsaan luota Kaisaniemestä ja juoksemme noin 20-21 kilometriä Helsingissä. Vauhti on noin 6:30 min/km. Yhteislenkin tarkemmat tiedot löydät Facebook-tapahtumasta.

*) Valmennus saatu blogin kautta. Ota yhteyttä Iraan voimakaivo@outlook.com 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: