juoksu

Toukokuussa juoksen Virtual HCRD:n

Osallistuminen Virtual HCRD:lle saatu.

Juoksin aiemmin huhtikuussa kymmenen kilometrin testijuoksun, jonka hyvä tulos innosti kokeilemaan lisää, millaisessa kunnossa olen. Harjoittelin läpi talven, mutta viikkokilometrit olivat maltillisia ja jäivät usein alle 40 kilometriin. Korvasin myös osan juoksusta hiihdolla.

Jännitän kovia treenejä ja juoksutapahtumia. Onneksi kokemus on osoittanut, että jännitys kuuluu asiaan, eikä koskaan ole jälkeenpäin tarvinnut harmitella, miksi lähdin kokeilemaan rajojani. Kovan treenin tai juoksutapahtuman jälkeen olo on lähes poikkeuksetta mahtava. Joskus varpaankynsi mustenee ja joskus jalkaan tulee rakko. Joskus käy molemmat (tiedän kokemuksesta). Ne pitää ottaa kunniamerkkeinä.

sininen treenipaita
Helsinki City Running Day treenipaita saatu.

Kuten kaikki varmasti jo tietävät, kevään HCRD siirtyi pidettäväksi 2.10.2021. Juoksen tuolloin viidennen maratonini. Kevään tapahtuman tilalla Helsinki City Running Day tarjoaa mahdollisuutta osallistua Virtual HCRD:lle, jossa voi juosta joko viisi kilometriä, puolimaratonin tai maratonin. Syksyn tapahtumaan jo ilmoittautuneille hinta on 10 euroa ja muille 15 euroa. Uudet osallistujat saavat alennusta syksyn tapahtumasta 5 euroa, mikäli haluavat tulla kokemaan ihan oikean HCRD:n kaikkine hienouksineen.

Virtual HCRD järjestetään ajalla 15.-23.5.2021. Valitsemansa matkan voi juosta tuona ajankohtana. Ajanotosta on tulossa vielä tarkemmat ohjeet, mutta se tapahtuu joka tapauksessa itsenäisesti. Valittavana on mm. Race Connect -sovellus. Reitin saa jokainen valita itse, mutta vinkkinä voin kertoa, että Helsinkiin lähelle Olympiastadionia on tulossa maaliportti, jota voi ainakin käyttää kuvausrekvisiittana.

sininen juoksupaita

Mikäli haluaa juosta itselleen hyvän tuloksen ja tavoitella ennätystään, kannattaa valita reitti, jossa ei ole turhia pysähdyksiä. Yhdellä ilmoittautumisella voi juosta valitsemansa matkan useaan kertaan, sillä ajan voi kirjata tulosluetteloon niin monta kertaa kuin haluaa. Valitsin matkoista puolimaratonin, johon aion panostaa ja jonka aion juosta kisamielessä. Omaa reittiäni en ole vielä päättänyt. Viime vuonna juoksin niin aikaisin aamulla, että kaupungissakaan ei tarvinnut juuri välittää muusta liikenteestä.

Mitä ilmoittautumismaksulla saa? Tietenkin osallistumisoikeuden ja nimensä tuloslistaan. Lisäksi Virtual HCRD:lle osallistujat saavat virtuaalisen numerolapun ja tuloksen rekisteröimisen jälkeen virtuaalisen mitalin ja diplomin. Nämä voi joko tulostaa tai jakaa sosiaalisessa mediassa. Huippua! Kaikki osallistujat ovat mukana myös kahden Garmin Forerunner 245 Music -urheilukellon arvonnassa. Jaossa on myös muita yhteistyökumppaneiden tuotepalkintoja.

Katso tarkemmat ohjeet Helsinki City Running Dayn kotisivuilta kohdasta Virtual HCRD.

sininen juoksupaita

Viime vuonna osallistuin virtuaaliselle Naisten Kympille sekä maratonviestiin. Molemmat olivat mukavia tapahtumia, vaikka juoksin yksin. Virtuaalinen yhteisö teki näistäkin tapahtumista yhteisöllisiä. Virtual HCRD:n yli viikon mittainen suoritusaika takaa sen, että kaikki ei ole yhden päivän ja yhden kerran varassa, jos tapahtuisikin jotain odottamatonta.

En ole vielä päättänyt, minä päivänä toukokuussa juoksen puolimaratonin. Kun tulin sosiaalisessa mediassa kehuneeksi hyvää kymmenen kilometrin testijuoksuani, sain naapuriltani haasteen: ratakymppi toukokuussa Leppävaaran stadionilla. Eilen Leppävaarassa oli lumen rippeitä radalla, joten voin hetkeksi vielä huokaista. Eikä vielä ole toukokuu. Kunhan loppukin lumi on sulanut, otamme naapurini kanssa leikkimielisen kisan mondolla. Tosin tiedän jo nyt, miten siinä käy, mutta eihän haasteesta voinut kieltäytyä.

Kisavauhtisen kymmenen kilometrin juoksun jälkeen pidän viikon tai kaksi väliä ennen Virtual HCRD:tä. Nyt kun on reilu vuosi jo eletty pandemian keskellä, tiedän, että virtuaalinenkin tapahtuma tuo lisää potkua juoksuun. Lisäksi pysyy yllä taito valmistautua juoksutapahtumiin. Puolimaratonille pitää jo hieman valmistautua: sekä juuri ennen h-hetkeä että tietenkin harjoittelemalla. Sitä itseään eli juoksua onkin paljon tiedossa tulevana aurinkoisena viikonloppuna. Hyviä lenkkejä kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: