arki

Joulu on taas

Sanoin yhteistyösopimukseni irti juoksuvalmentajani kanssa joulukuun alkupuolella. Juoksuharjoitteluni on sen vuoksi joulukuussa ollut vähän erilaista kuin aiemmin. Ehdin juosta juoksuvalmentajan oppien mukaan lähes kolmen vuoden ajan.

En pudonnut tyhjän päälle, sillä kolmen vuoden aikana ehdin oppia paljon juoksuharjoittelusta. Opin myös, mikä harjoittelussani toimii. Olen jatkanut harjoittelua eräästä maratonoppaasta ottamani juoksuohjelman mukaan.

Peruskuntokauden harjoitteluun kuuluu viikossa kaksi lyhyempää juoksulenkkiä, pitkä lenkki viikonloppuisin, yksi vetotreeni ja oheisharjoittelua yhdistettynä lihaskuntoharjoitteluun. Muokkaan ohjelmaa tarpeen mukaan.

Tiedän, että bulkkiohjelmat, joita tarjotaan samansisältöisenä kaikille, eivät ole parhaita mahdollisia harjoitteluohjelmia. Ensi vuoden puolella katson, millä tavalla alan harjoitella kohti toukokuun Helsinki City Marathonia. Kyseessä on jo kuudes kerta, kun suuntaan 42,2 kilometrin matkalle.

vihrea joulukuusenkoriste ja kultainen nauha joulukuusessa

Olen töissä vielä jouluaatonaattona ja pidän välipäivät vapaata. Joulun jälkeen ensimmäinen työpäivä on vasta vuoden 2022 puolella. Se tarkoittaa yli viikkoa ilman aamuherätyksiä. Lisäksi luvassa on hyvää ruokaa ja juomaa ja tietenkin paljon aikaa lenkkeillä.

Juoksuohjelmassani jouluaatolle sattuu lepopäivä, mutta pitäisin sen aikaisempien vuosien tapaan varmasti muutenkin lepopäivänä. Lapsiperheessä riittää usein aattona puuhaa aamusta iltaan. Joulupäivänä on paremmin aikaa lähteä lenkille vaikka keskellä päivää.

Jos joulun aikana saa pitää vapaata, antaa se mahdollisuuden useamman päivän lepoon. Juoksija näkee siinä myös mahdollisuuden hyödyntää vapaapäivät ja juosta niin paljon kuin ehtii. Valitsee sitten levon tai treenaamisen tai hieman molempia, on parasta tehdä se liikoja pingottamatta.

iso valkoinen joulupallo, jossa on kultaisia koristeita.

Lapseni alkavat olla sen ikäisiä, että joululomalla riittää, kun annan heille ruokaa ja muistutan, että välillä pitää ulkoilla ja nukkua. Muuten voin nykyään vaikka lukea lahjaksi saatua kirjaa ja hamuta toisella kädellä suklaakonvehteja. Sekä kirjoja että suklaata on kääritty lahjapaperiin – siitä olen pitänyt huolen.

En ole jouluihminen, mutta nautin tietenkin joulunpyhistä ja niiden tarjoamasta mahdollisuudesta rauhoittua ja levätä. Loppuvuosi on myös hyvää aikaa pohtia, miten kuluva vuosi on mennyt ja mitä odottaa tulevalta.

Siinä elämässä, jota harvemmin esittelen blogissani, on tulossa muun muassa kodin kunnostamiseen liittyvä isompi projekti. Yritän siinä sivussa pitää kunnossa myös itseni ja olla toukokuussa valmiina maratonille. En kuitenkaan mene asioiden edelle, vaan nautin täysin siemauksin tulevista pyhistä. Toivon sitä samaa sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: