Lenkillä-blogi testaa

Nysse on auki! Relove second hand -liike avaa ovensa Tampereen Stockmann-tavaratalossa

Osallistuminen kutsuvierasiltaan saatu.

Nysse on auki, sai Tampereen Stockmann-tavaratalon johtaja Päivi Itkonen-Melartin viimein huokaista Reloven kutsuvierasillassa marraskuun viimeisenä päivänä. Ovet aukenevat kaikille kävijöille 1. joulukuuta 2022 heti aamuyhdeksältä.

Pääsin kutsuvierasillassa kurkistamaan Tampereen tavaratalon kolmannen kerroksen liiketiloihin jo avajaisia edeltävänä iltana. Ulkona sateli lumihiutaleita ja oli pimeää, mutta yrittäjä Noora Hautakankaan ideoimassa liiketilassa Hämeenkadun varrella oli lämpöä, valoa ja paljon iloista puheensorinaa.

harmaa neule myynnissa relove tampereen liikkeessa
Relove second hand keskittyy laadukkaisiin tuotteisiin ja premium-brändeihin. Rekeiltä löytyi myös tuttua Hennes & Mauritzia.

Relove second hand -liikkeet ovat aiemmin toimineet jo Töölössä, Punavuoressa ja Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa. Nyt ketju laajentaa Tampereelle.

Relove tarjoaa myyntipaikan laadukkaille käytetyille vaatteille. Valittavissa on täyden palvelun All Inclusive -myyntijakso tai vaihtoehtoisesti myytävät vaatteet voi hinnoitella ja tuoda itse myyntiin. Relovella on myös verkkokauppa. Verkossa Relove keskittyy premium-brändeihin. Kalliimpia tuotteita voi tuoda myyntiin myös liikkeiden vitriineihin.

vaatteita myynnissa tampereen relove myymalassa
Relove second hand -liikkeen ja sen yhteydessä toimivan kahvilan löytää Tampereen Stockmann-tavaratalon kolmannesta kerroksesta.

All Inclusive -palveluun kuuluu tuotteiden hinnoittelu, höyrytys, esillepano ja myyntirekin täydennys. Viikkohinta on 55 euroa ja Reloven veloittama myyntipalkkio 50 prosenttia myynnistä. Jos tuotteet hinnoittelee ja laittaa esille itse, hinta on 68 euroa yhdeltä viikolta ja myyntipalkkio 18 prosenttia. Verkkokaupassa ei ole myyntipaikan vuokraa, mutta myyntipalkkio on puolet kokonaismyynnistä.

tampere kirputori
Ulkona vallitsi pimeys, mutta sisällä kutsuvierasillassa oli lämmin ja valoisa tunnelma.

Stockmann haluaa kertomansa mukaan olla jatkuvasti uudistuva ja rohkea edelläkävijä panostaessaan Reloven kautta myös käytettyjen vaatteiden myyntiin. Omana palvelunaan Stockmann tarjoaa tavarataloissaan ompelu- ja korjauspalveluja, joilla tuotteiden käyttöikää voi pidentää.

Vaatteiden lisäksi Relove-liikkeissä voi myydä myös kenkiä, laukkuja, koruja, aurinkolaseja ja koriste-esineitä. Myynnissä on myös jonkin verran pientä sisustus- ym. tavaraa, joka on uutta.

lasivitriini
Uutta ja vanhaa myynnissä Relove-liikkeessä Tampereen Stockmannilla.

Sen lisäksi, että yritykset ovat kiinnostuneita tuotteiden käyttöiän pidentämisestä, myös työ second handin parissa kiinnostaa. Relove Tampereen toimipisteen kymmeneen avoimeen työpaikkaan saapui 780 hakemusta. Myyntirekkien lisäksi Tampereen Relove-liikkeestä löytyy kahvila.

Uudet työntekijät saavat työskennellä yrittäjä Noora Hautakankaan mielikuvituksellisesti sisustamassa tilassa. Noora Hautakangas kertoi, että alussa oli pelkkä raaka betonilattia. Tiloihin on haettu samaa fiilistä, kuin muihin ketjun liikkeisiin.

relove tampere
Noora Hautakangas puoliso Eero Ukkonen
Tampereen Stockmannin tavaratalon johtaja Päivi Itkonen-Melartin vierellään yrittäjäpariskunta Eero Ukkonen ja Noora Hautakangas Relove-liikkeen kutsuvierasillassa.

Tampereen Stockmann tavaratalo sijaitsee Hämeenkadun päässä lähes rautatieasemaa vastapäätä. Matkustin keskiviikkoiltana muiden Helsingistä saapuneiden kanssa Tampereelle mukavasti junalla. Tampereen Stockmann on perustettu vuonna 1957, joten se juhlii tänä vuonna 65-vuotisjuhliaan.

hameenkatu tampere
tampereen raitiovaunu
Hämeenkatu on muuttunut sitten omien opiskeluaikojeni vuosituhanteen vaihteessa. Katukuvaan ovat ilmestyneet mm. raitiovaunut.

Kun perinteikäs tavaratalo antaa mahdollisuuden käytettyjen tuotteiden myymiseen ja ostamiseen, levittää se myös tietoutta vastuullisesta muodista. Mitä isommat edellä sitä pienemmät perässä. Tuotantoresurssien säästämisen lisäksi second hand -tuotteet saattavat tarjota yllätyksellisiä löytöjä.

ivana helsinki royhelomekko
Ivana Helsinki -röyhelömekko myynnissä Tampereen Relove-myymälässä.

Relove-liikkeissä tarjonta vaihtelee sen mukaan, millaisia tuotteita sinne ihmiset tuovat myyntiin. Pikainen tarkastelu Tampereen Reloven valikoimaan osoitti, että enimmäkseen tarjolla on naisten muotia. Juhlaan sopivia vaatteita oli runsaasti tarjolla, mutta myös vaatteita arkikäyttöön ns. toimistopukeutumisesta sporttisempiin vaihtoehtoihin.

Itselleni mukaan lähti tuoksukynttilä ja muutama kaunis postikortti, jotka olivat myymälässä myynnissä luonnollisesti käyttämättöminä.

relove second hand
Kuva: Tanjanmatkassa.fi

En tarvinnut täydennystä vaatekaappiini juuri nyt, joten second hand -löydöt jäivät muiden tehtäväksi. Käytettyjen vaatteidenkin kohdalla kannattaa muistaa, että ostaa vain tarpeeseen. Ja sen, mikä on itselle tarpeetonta, voi viedä myyntiin Reloveen.

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: