Uncategorized

Kaksin verroin hyvää – juoksemalla rahaa Sairaalaklovneille

img_4094

Tänä vuonna johonkin Helsinki City Running Dayn juoksutapahtumaan osallistuvan on mahdollista perustaa hyväntekeväisyyskeräys mukana oleville järjestöille. Järjestöt, joiden toimintaan rahaa voi kerätä, löytyvät täältä. Juoksija perustaa keräyksen ja infoaa siitä muita. Online-keräykseen voi lahjoittaa rahaa nettipankin kautta.

Juoksen toukokuun 19. päivänä Helsinki City Run -puolimaratonin. HCR oli aikoinaan ensimmäinen juoksukilpailu, johon osallistuin. Olen juossut tapahtumassa vuodesta 2013 alkaen joka vuosi kevättä 2016 lukuun ottamatta. Lisää voit lukea postauksesta Miten minusta tuli juoksija.

img_4095

Kun kuulin mahdollisuudesta hyväntekeväisyyteen, innostuin. Yhtä kauan kuin olen tosissani harrastanut juoksua, olen seurannut siskoni perheen elämää heidän CP-vammaisen tyttärensä kanssa. Olen monesti miettinyt, että olisi mukava jotenkin pystyä yhdistämään juoksuharrastus ja hyväntekeväisyys.

Tiedostan etuoikeuteni, kun saan juosta. Yritän aina muistaa olla kiitollinen jokaisesta kilometristä, vaikka helposti tulee verrattua omia saavutuksia toisten saavutuksiin. Vertailla viikkokilometrejä ja ennätyksiä omiinsa.

Meillä Suomessa on loistava verovaroin kustannettu julkinen terveydenhuolto. Olemme itsekin saaneet nauttia siitä esimerkiksi silloin, kun esikoiseni sairastui samanaikaisesti RS-virukseen, keuhkokuumeeseen ja sepsikseen (eli verenmyrkytykseen). Viisi päivää osastolla ja saimme jo paljon paremmassa kunnossa olevan tytön kotiin.

klovni

Erilaiset järjestöt ovat täydentämässä julkista järjestelmää. Kysyinkin heti siskoltani, mikä Helsinki Running Dayssa mukana olevista järjestöistä on heidän perheelleen tutuin. Siskoni vastasi, että Sairaalaklovnit ovat kerran olleet paikalla, kun siskoni lapsella oli osastojakso meneillään. Valinta oli tämän jälkeen helppo.

Nyt kun olen perustanut keräystilin, toivon, että mahdollisimman moni kävisi sinne laittamassa muutaman euron. Tavoitteeni on kerätä 800 euroa, jolla saa klovnit kokonaiseksi päiväksi sairaalaosastolle. Sairaalaklovnit ry:n internetsivuilta voitte käydä tutustumassa lisää yhdistyksen toimintaan.

Keräys on voimassa tästä päivästä alkaen ja jatkuu viikon Helsinki City Runin jälkeen. Toivottavasti saan mahdollisimman hyvän potin kasaan ja siten piristystä lasten sairaalapäivään. Sairaalaklovnien toiminta rahoitetaan kokonaan avustuksilla ja lahjoituksilla.

Keräykseen täältä -> Lenkillä-blogin keräyssivu

img_4093

4 kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: