yhteislenkki

15 kilometrin yhteislenkki Espoossa

img_4105

Noin kaksi minuuttia ennen yhteislenkin lähtöä sain tietää, että vetäisin tämänkertaisen lenkin. Olin suunnitellut reitin, mutta yhteislenkkien primus motor on ollut Juoksujalka vipattaa Merituuli. Hän oli sairastunut ja estynyt tulemaan paikalle, mutta viesti ei tavoittanut minua ajoissa. Kun kello sunnuntaina aamupäivällä näytti tasan 11, kehotin paikalle saapuneet 11 juoksijaa liikkeelle.

Olin edeltävällä viikolla käynyt suunnittelemassa reitin, joten suunta oli selvä. Juoksimme ensin noin kahdeksan kilometrin lenkin ja sen jälkeen saman seitsemän kilometrin lenkin kuin juoksimme kaksi viikkoa sitten yhteislenkillä pakkasessa. Meiltä oli Merituulin kanssa pyydetty lyhempiä yhteislenkkejä ja yhdistämällä kaksi lyhempää lenkkiä sai valita, juokseeko kahdeksan vai viisitoista kilometriä. Kukin kuntonsa ja aikataulunsa mukaan.

Juoksureitti
Melkoinen sykerö!

Lenkin juokseminen kahdessa osassa (vaikkakin jatkoimme jälkimmäiselle reitille suoraan kulkien lähtöpaikan läpi) sai sen tuntumaan lyhyemmältä. Myös juoksuseura sai ajan kulumaan nopeasti. Puhuimme tietenkin paljon juoksusta. Muun muassa siitä, miten pitkiä lenkkejä juoksevat he, jotka suuntaavat kesän lopussa maratonille.

Olen juossut yhden maratonin. Juoksin sen Helsinki Spring Marathonilla huhtikuussa 2016. Harjoittelin tuolloin neljän ja puolen tunnin loppuaikaan tähtäävällä ohjelmalla ja pisin lenkkini oli noin 25 kilometriä. Harjoittelumäärilläni pystyi juoksemaan maratonin läpi. Olin maalissa ajassa 4:39 ja keskivauhti oli noin 6:30 minuuttia kilometriltä.

Nyt tähtään elokuussa juostavaan Helsinki Marathoniin, enkä ainakaan vielä ole alkanut harjoitella minkään ohjelman mukaan. Totta puhuen en ole kovin paljon uhrannut ajatuksia kesän harjoitteluun. Heitin keskustellessamme, että pisin lenkki voisi olla 30 kilometrin luokkaa. 42 kilometriä juostaan sitten tapahtumapäivänä, eikä ylipitkillä lenkeillä kannata kiusata itseään tai jalkojaan ennen sitä. Pitkistä lenkeistä palautuminen myös kestää, joten sekin on otettava huomioon.

Joululomalla juoksin vähän vajaan 27 kilometrin lenkin ja pisin tänä vuonna juoksemani lenkki on noin 22 kilometriä. Näihin vielä hieman lisää pituutta kesällä ja uskon olevani taas maratonkunnossa. En ole asettanut aikatavoitetta, mutta tietenkin haluan parantaa viimekertaista aikaani.

Yhteislenkki
Sunnuntain yhteislenkillä.

En mennyt aivan metsään heittoni kanssa. Lenkin jälkeen, kun olin jo kotimatkalla, satuin näkemään Juoksuklubista tuntemani juoksijan. Hänellä on vahva juoksutausta ratamatkoista, mutta pidemmistä ei niinkään. Toki tiesin hänet kovaksi juoksijaksi. Hän oli juuri juossut 30 kilometrin lenkin. Se oli hänen viimeinen pitkä lenkkinsä ennen maratonia. Speak of the devil!

Sunnuntaina lämpötila pysytteli plussan puolella. Pitkän pakkasjakson jälkeen sai taas pitkästä aikaa pukeutua juoksutrikoisiin ja ohuempaan juoksutakkiin. Tuntuivatpa ne taas mukavilta paksumman talvijuoksuasun jälkeen. Tervetuloa kevät ja kevyt pukeutuminen. Nastalenkkarit sentään puin jalkaan ja nilkkoja lämmittämään neulomani säärystimet.

img_3516-1

Oli mukava päästä juoksemaan. Maanantaina olin käynyt suunnittelemassa yhteislenkin reittiä juosten, mutta muuten en viikolla ehtinyt juoksemaan. Nyt olo oli levännyt ja energinen ja juoksu tuntui kevyemmältä kuin aikoihin.

Koska juoksin kotoa lähtöpaikalle ja myös takaisin kotiin, sunnuntain lenkkini pituudeksi tuli 18,66 kilometriä keskinopeudella 7:09 minuuttia kilometriltä. Aikaa kului kaikkinensa 2:13:20 tuntia ja keskisyke oli 144 lyöntiä minuutissa. Oikein hyvä peruskuntolenkki mukavassa seurassa.

img_3515-1

Toivon tällä viikolla ehtiväni taas muutaman viikon tauon jälkeen Juoksuklubin keskiviikkotreeneihin. Silloin lisätään vauhtia ja laitetaan seuraava vaihde silmään. Loppuviikosta vaihtuvat lenkkarit monoihin, sillä viikon Lapin loma lähestyy. Sinne en aio pakata lenkkareita mukaan!

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: