Uncategorized

Viikon liikuntapäiväkirja

Olen ollut pian kuukauden juoksematta. Syynä on kipu oikean lonkankoukistajan seudulla, joka tämänhetkisen tiedon valossa johtuu puolieroista. Vartaloni ei enää pystynyt kompensoimaan epätasaisuuksia voimatasoissa ja vihelsi niin sanotusti pelin poikki. Mutta onneksi vain juoksun osalta. Viikon liikuntapäiväkirjaa kirjoittaessani huomaan, että olen liikkunut vähintään yhtä paljon, kuin ennen jalkavaivan ilmestymistä.

Maanantai

Ensimmäinen käynti osteopaatti Ari-Pekka Kanervalla Suomen Urheiluhierontakeskuksessa. Sain hermotusta ja lihasten hallintaa parantavia jumppaohjeita. Näitä liikkeitä tein päivittäin koko viikon, mihin kului aikaa noin 10-15 minuuttia. Vastaanottokäyntiin kuului myös hoitoa lihas- ja nikamamanipulaation muodossa. Pyöräilin vastaanotolle ja takaisin yhteensä noin viisi kilometriä.

Tiistai

Työmatkapyöräilyä yhteensä noin 26 kilometriä. Olin ostanut tori.fistä tyttärelleni kaksi hänen toivomaansa DVD-levyä. ”Minut tunnistaa pyöräilykamoista.” sanoin myyjälle, jonka olin sopinut tapaavani aamulla työpaikkani kulmilla. Myyjää odotellessani katsoin Siltasaarenkadun vilinää. Ollapa vaikka pyörälähetti, joka saa viettää päivät enimmäkseen ulkoilmassa. Kun kaupat oli tehty, minun oli painuttava ilmastoituun toimistoon. Työpäivän päätteeksi pyöräilin kotiin.

img_5475

Keskiviikko

Aamusali. Etsin tällä hetkellä sopivaa kuntosalia itselleni, ja kävin keskiviikkoaamuna tutustumassa yhteen. Kaivoin esiin vanhan yksijakoisen saliohjelmani, josta jätin pois jalkaliikkeet. Olimme maanantaina osteopaatin kanssa sopineet, että en tee jalkaliikkeitä ennen kuin saamme oikeat liikeradat haltuun.

Alkulämmittelynä ja loppuverryttelynä poljin matkat polkupyörällä reilu kaksi kilometriä/suunta, joten salilla pääsin heti treenin kimppuun:

  1. Soutuliike laitteessa 3 x 12 toistoa
  2. Ylätalja 3 x 12 toistoa
  3. Vipunosto 5 kg käsipainoilla 3 x 12 toistoa
  4. Pystypunnerrus 5 kg käsipainoilla
  5. Linkkuveitsi jumppapallon avulla vuorokäsin ja -jaloin 3 x 20
  6. Maastaveto 3 x 12 15 kg + tanko

img_5476

Torstai

Työmatkapyöräilyä yhteensä 26 kilometriä. Helleputki on tehnyt työmatkapyöräilystä silkkaa nautintoa, kun ei tarvitse miettiä, kastuuko läppäri repussa tai hiukset kypärän alla (korkeintaan hiestä). Vietän paljon mieluummin 1,5 tuntia päivästä pyörän selässä kuin junassa ja bussissa. Kesäkeleillä yhdensuuntaiseen matkaan (13 kilometriä) on kulunut reilusti alle 40 minuuttia. Pyörä onkin nopein tapa päästä töihin näin kesäaikaan.

Perjantai

Lepopäivä. Töiden jälkeen nautin helteestä ja jääkahvista omalla terassilla.

img_5473

Lauantai

Sain tutustua kuntosaliin viikon ajan, joten lauantaiaamuna oli seuraavan aamusalin vuoro. Pyöräilin jälleen parin kilometrin matkan salille ja tein saman treenin kuin keskiviikkoaamuna. Oikeat liikeradat alkavat tauon jälkeen löytyä. Irtisanoin kuntosalijäsenyyteni vuodenvaihteessa kun tuntui, että maksan turhaan kallista maksua salille, jonne en koskaan ehdi. Nyt ehdin, ja tarvitsen taas salikorttia. Juoksutauon aikana on hyvää aikaa saada ylä- ja keskivartaloon lisää voimaa.

Sunnuntai

Viikonloppuaamuihin kuuluu pitkis, joka oli jälleen tehtävä pyörän selässä. Edellisenä sunnuntaina olin kiertänyt Bodominjärven (lue lisää täältä), ja nyt piti löytää uusia pyöräilyreittejä. Päätin lähteä pyöräilemään Espoon rantaraitille ja ihailemaan merenrantamaisemia. Kävin Matinlahdessa kääntymässä. Poljin takaisin Länsiväylän vartta pitkin ja vilkuilin kelloani: kovin vähän vielä kilometrejä mittarissa. Päätin jatkaa Helsingin puolelle Lauttasaareen.

img_5470

Huomaan, miten tuttujen juoksulenkkien reitit eivät riitä alkuunkaan, kun on pyörä alla. Kahden tunnin aikana pyöräilin 36 kilometriä, mutta lenkkiä olisi voinut jatkaa vielä yhdellä tunnilla. Kaikki reitit eivät myöskään sovellu sekä juoksemiseen että pyöräilyyn, vaikka allani ei mikään maantiepyörä olekaan. Pyöräni myytiin minulle fitness-pyöränä työmatka-ajoa silmällä pitäen.

Oikein hyvä liikuntaviikko kasassa. Kaipaan juoksua, mutta olen iloinen, että en ole kokonaan joutunut siirtymään telakalle. Jalan kuntouttaminen osteopaatin kanssa jatkuu ja häneltä myös sain luvan (ellei jopa kehotuksen) pyöräillä. Jalkaa kuntouttavia liikkeitä, kuntosalia ja pyöräilyä. Näillä mennään toistaiseksi.

Osteopaattikäynnit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: