juoksu Lenkillä-blogi testaa

Aamupäivä Lidlin juoksukoulussa

Juoksuvaatteet ja juoksukoulu saatu: Lidl.

Olen ollut mukana blogimaailmassa oman blogini kanssa puolitoista vuotta. Sitä ennen tuotin puoli vuotta sisältöä toiselle sivustolle. Bloggaajien yhteisissä tapahtumissa olen ollut untuvikko ja olo on kieltämättä joskus tuntunut ulkopuoliselta.

Tämän viikon tiistaina osallistuin Lidlin järjestämään juoksukouluun Espoon Esport Arenalla. Lidlin urheiluvaatteet ovat ennestään tuttuja, joten lähdin mielenkiinnolla tutustumaan uuteen sporttivaatemallistoon ja juoksemaan huippujen opissa.

oona tolppanen trikoissa
Mårten Boström ja Oona Tolppanen vetivät Lidlin juoksukoulun tiistaiaamuna Esport Arenalla.

Huippuvalmentajilla tarkoitan Mårten Boströmiä, joka on kestävyysjuoksija ja muun muassa sprinttisuunnistuksen maailmanmestari sekä Oona Tolppasta, joka pelaa rugbya Suomen maajoukkueessa ja esiintyy myös Gladiaattorit-ohjemassa. He vetivät tiistaiaamuisen juoksukoulun.

Puin päälleni Lidliltä saadut juoksuvaatteet: mustat juoksutrikoot, turkoosin paidan, urheiluliivit, sukat ja lenkkarit. Kenkien kanssa oli vähän säätämistä, sillä jouduin ottamaan isot miesten numeron 42 kengät, sillä naisten suurin koko 40 oli minulle pieni. Omaa kokoani ei ollut.

Juoksutamineissa ja ”kotikentällä” Esport Arenalla olo oli varma. Tämän minä osaan! En kuitenkaan niin hyvin, etteikö pieni lisäopetus olisi tarpeen. Oli myös mukava nähdä pitkästä aikaa bloggaajakollega Optimismia ja energiaa -blogia pitävä Katja. Hän otti alla olevan kuvan, jossa lämmittelen lonkankoukistajiani ennen pyramidiharjoitusta:

dynaaminen venyttely
Mårten Boström seuraa, miten dynaamiset venyttelyt sujuvat. Vaatteet ja kengät Lidlin uudesta urheiluvaatemallistosta.

Lämmittely sisälsi pari kierrosta hölkkää Esport Arenan sisäjuoksuradalla, koordinaatioharjoituksia ja dynaamisia venyttelyjä. Vaikka sanoin, että olin tuttuakin tutummalla maaperällä, haastoivat valmentajat meidät tekemään uudenlaisia liikkeitä, joihin en ollut tottunut. Lonkat eivät kovin vetreästi auenneet ja kiropraktikkokäyntikin odotti vasta illalla.

Juoksimme myös muutaman kerran pareittain suoralla, jonka päässä Mårten ja Oona katsoivat juoksutekniikkaamme. En saanut negatiivista palautetta, vaikka tiedän, että juoksutekniikkani ei todellakaan ole täydellinen. Siinä ei varmasti mitään karkeaa ”virhettä” ole, mutta tapahtumassa kuvatuista videoista näen, että voisin juosta enemmän etukenossa ja askeltaa jalan etuosalla.

Pyramidiharjoituksen oli tarkoitus sisältää 200 m, 400 m, 800 m, 400 m ja 200 m vedot kävelypalautuksin. Ajanpuutteen vuoksi jälkimmäinen 400 m jäi juoksematta, mutta harjoituksessa pääsi kyllä hyvin juoksun makuun. Mietin, että tässä oli aamun avaus minun makuuni! Oli mukava päästä juoksemaan iloisessa porukassa.

juoksijakuva
Iloista juoksijaporukkaa Esport Arenalla. Kuva: Marsaana.

Juoksukoulun jälkeen Lidl tarjosi osallistujille vielä makoisaa aamupalaa ja juomista. Juoksukoulu oli tunnissa ohi, mutta sain itseni hikeen harjoituksen aikana ja juoma maistui. Bloggaajatuttavani Katja jatkoi bussin kyydillä muiden kanssa takasin Helsinkiin ja minä hyppäsin parkkipaikalla odottavaan omaan autoon. Suuntasin kotiin etäpäivän viettoon.

Aamupäivästä jäi kaikin puolin hyvä olo. Juoksu on tuonut elämääni niin paljon kaikkea myönteistä. Mukava tietenkin päästä tapahtumiin, joissa tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee testaamaan tuotteita. Vielä mukavampaa on huomata, että voi luottaa itseensä ja osaamiseensa. Ikä ei ole merkitsevä tekijä juoksuhommissa. Tässä tapahtumassa kaikki valmentajia myöten taisivat olla itseäni nuorempia.

vaaterekki
Lidlin uusia juoksuvaatteita iloisissa väreissä.

Lidlin juoksuvaatteet tulevat myyntiin maanantaina 25.3.2019. Ehdin tämän viikon aikana käyttää mustia perustrikoita myös yksissä ulkotreeneissä ja t-paita oli salipaitana loppuviikosta. Molemmat on siis hyviksi havaittu.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: