Lenkillä-blogi testaa

Moottorin pärinää mönkijäsafarilla

Vaatteet ja palvelut saatu Lidl Suomi Ky.

Olen kääntänyt auton rattia yli 20 vuoden ajan, mutta eilen pääsin ensimmistä kertaa kaasuttelemaan mönkijällä. Lidl tarjosi mönkijäsafarin Lohjalla, jossa pääsin tarraamaan nelivetoisen ajopelin ohjaustankoon. Bensan katku ja moottorin pärinä eivät yleensä aiheuta intohimoja mihinkään suuntaan, mutta yllättäen mönkijäsafari olikin hauskinta, mitä olen vähään aikaan tehnyt.

monkijasafari lohja
Ihan kuin jotkut olisivat vähän innoissaan? Parinani Tyttö sinä olet vahva -blogia pitävä Minna.

Pääsin tapahtumassa testaamaan myös Lidlin syysmallistoon kuuluvia vaatteita ja kenkiä. Kun aamuvarhaisella lähdin kotoa, iski salama aivan kotimme lähellä. Satoi niin paljon, että kadut tulvivat. Lähdin silti matkaan kesäkengissä – ilman sukkia. Lidliltä saimme kaikki tarvittavat vaatteet päivään, paitsi niitä sukkia. Onneksi aina avulias bloggaajakollega Optimismia ja energiaa Katja kaivoi minulle kassistaan sukat.

Lidlin vaatemallisto tulee myyntiin tänään torstaina 15.8.2019. Siihen kuuluu naisten ja miesten ulkoilutakkeja ja -housuja, naisten trikoot, pitkähihaisia välikerrastopaitoja, vedenpitäviä kenkiä ja mm. otsalamppu. Kuvissa päälläni on lyhyt ulkoilutakki, jonka hinta on 29,99 euroa ja trikoot, joiden hinta on 9,99 euroa.

Kuva, jossa Lidlin ulkoilukengat.
Kuva takki, paita, housut ja kengät Lidl.

Kuten mainitsin, autoa olen ajanut jo vuosikausia. Ne, jotka minut tuntevat, tietävät, että kaasujalkani on joskus vähän raskas. Helmasyntini ei ole jäädä tientukkeeksi – sanotaan nyt vaikka niin. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että pelkään helposti muiden kyydissä. Niinpä tartun itse mieluiten puikkoihin.

Ennen kuin yksikään mönkijä oli lähtenyt liikkeelle tai edes moottoreita kunnolla käynnistetty, istuin jo yhden päällä. Kaikille ei riittänyt omaa, vaan useimmat ajoivat parin kanssa. Päätin, että en lähde kenenkään kyytiin pelkäämään.

Kuva, jossa monkijan ohjauslaitteet.
Kaasu oikealla ja jarru vasemmalla. Ajelulla ei paljon muuta tarvinnut käyttää.

Mönkijän ohjauslaitteisto oli helppo: kaasu oikealla ja jarru vasemmalla. Ja sitten matkaan. Jos mönkijässä olisi ollut kytkin, voisin sanoa, että nostin kytkintä. Painoin kaasua ja sitten minä ja takanani istunut Tyttö sinä olet vahva Minna aloimme liikkua eteenpäin.

Testikierros pellolla ja sitten metsään. Metsään tarkoitti metsään. Ei mitään metsäautoteitä vaan ihan ”off road” yli kantojen ja kivenmurikoiden. Piti vain luottaa siihen, että neliveto vetää kaksi ihmistä kallion päälle ja ylös hiekkakuopasta.

Kuva, jossa monkijoita.
Mönkijäsafarilla metsässä. Tässä kohtaa oli vielä helppoa maastoa.

Yöllisen ja aamuisen sateen jälkeen paikoin maassa oli kura- ja mutalammikoita. Niissä kohdissa olin tyytyväinen, että päällä oli ulkoiluun tarkoitetut vaatteet. Lidlin ulkoilutakki on tuulen- ja vedenpitävä ja vetoketjut on laminoitu. Myös kengät ovat vedenpitävää materiaalia.

Välillä letka pysähtyi, jotta saimme kaikki ajokit kasaan eikä kukaan jäänyt metsään. Pois Tieltä -jengi ohjasi ja auttoi matkan varrella. Kuten että ei saa painaa vahingossa kaasua, kun mönkijän rengas alamäessä osuu kuoppaan ja koko ajopeli heilahtaa. Myöskään jalkajarrulle ei kannattanut iskeä kinttuaan, ellei halunnut äkkipysähdystä.

Kuva, jossa monkija metsassa.
Kuvan oton jälkeen vaihdoimme paikkoja ja Minna ajoi loput matkasta.

Loppumatkasta Minna takaani pääsi puikkoihin. Olin pelännyt ihan turhaan: vahva tyttö ajoi vahvasti myös mönkijää, vaikka paljasti ajokortin hankkimisen jääneen puolitiehen. Eikä minulla muutenkaan olisi hätää ollut, sillä Minna on ammatiltaan sairaanhoitaja. Apu lähellä!

Kun noin tunnin kuluttua saavuimme takaisin lähtöpaikkaa, oli mahdollisuus vielä ajaa pellolle tehdyllä radalla vähän kovempaa. Omassa mönkijässäni mittari näytti korkeimmillaan 50 km/h. Se oli minulle riittävästi ja kahden kierroksen jälkeen luovutin ajokin takaisin henkilökunnalle.

Kuva, jossa pois tielta monkijoita
Mönkijät jonossa. Pois Tieltä -mönkijasafarit järjetsteään Lohjalla.

Safarin jälkeen oli vielä lounas ennen kotiin lähtöä. Monella oli sama kokemus kuin itselläni: olipa hauskaa! En olisi ikinä uskonut, että nelivedolla ”mönkiminen” voi olla niin hauskaa. Kun pääsi itse ajamaan, ei edes pelottanut.

Lidlin ulkoiluvaatteista tulee varmasti taas paljon käytettyjä. Saamissani trikoissa on harjattu vuori, joten ne menevät talvijuoksuun. Ulkoilutakin fleece-vuorin saa irti, ja takkia onkin järkevintä käyttää ilman vuoria lämpöisemmillä ilmoilla. Välikerrastopaidasta tulee varmasti myös talven suosikkini.

Kuva, jossa lidlin lippu
Päivän järjesti Lidl.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: