MATKAT

Lenkkarit, bikinit ja pari kirjaa

Olipa vaikea löytää tähän vuodenaikaan kaupasta bikinit! Työpaikkani sijaitsee uuden kauppakeskus Triplan vieressä Pasilassa, jonne menin työpäivän jälkeen koittamaan onneani. Kaupat olivat täynnä hassuja joulupaitoja ja glitteriä. Sovituskopin lattiakin kimalteli. Minä kaipasin ihan vain pikku pikku bikinejä.

Löysin lopulta bikinien alaosan ruotsalaisesta rättiliikkeestä ja yläosan suomalaisesta osuuskaupasta. Pohjoismaisen yhteistyön ansiosta Suomi-tyttö on valmis viikon Teneriffan lomalle.

Olimme koko perheen voimin Teneriffalla viimeksi kolme vuotta sitten. Se oli onnistunut reissu – mitä muuta voi olettaa, kun lähtee pimeyttä pakoon ja vastassa on sinistä taivasta vasten huojuvat palmut.

Turvallisuuden tunnetta horjutti vain valtameren takaa saapuneet uutiset: amerikkalaiset olivat valinneet maansa johtajaksi porkkanan värisen miehen, jonka tukka liehui tuulessa kuin haivenet maissin tähkässä. Matkan jälkeen sairastuin itse sitkeään keuhkokuumeeseen, mutta se onkin kokonaan oma kertomuksensa.

karita tykka uusi kirja hyva elama addiktio
Vasemmanpuoleinen kirja saatu. Oikeanpuoleinen kirja viiden euron löytö Helsingin kirjamessuilta. (Kynä otettu omin luvin hotellihuoneesta.)

Tänään alkavalta viikon Teneriffan matkalta odotan vähemmän kuohuntaa ulkomaailmassa ja enemmän sisäistä rauhaa – tai jotain. Otan ainakin mukaan viime kuussa saamani kirjan Hyvä elämä, jonka on kirjoittanut Karita Tykkä.

Kun Karita ojensi kirjan minulle signeerattuna, lupasin ottaa sen lomalukemiseksi. Aihe on sellainen, että siihen ei oikein pysty keskittymään kiireisessä arjessa (vaikka ehkä pitäisi). Niinpä alan etsiä hyvää elämää. Rantatuolissa lekotellessa se ei yleensä ole kovin kaukana.

Hamstrasin lokakuussa kirjoja myös Helsingin kirjamessuilta. Neljästä kirjasta olen lukenut vasta yhden. Otan reissuun mukaan toisen noista nejästä kirjasta, jos lomalla jää enemmänkin aikaa lukemiseen.

missi karita tykka uusi kirja hyva elama
Sain Karitan uuden kirjan signeerattuna.

Bikinien ja kirjojen lisäksi pakkaan mukaan itseoikeutetusti juoksu- ja salikamat. Viimeksi Teneriffalla majoituimme aivan meren äärellä, josta oli helppo lähteä juoksemaan pitkin rantakatuja. Tällä kertaa majapaikkamme sijaitsee sisämaassa, Chayofassa.

Kartan (ja kylässä asuneen ystäväni) mukaan paikassa on korkeuseroja ja isommat tiet soveltuvat huonosti juoksemiseen. Mietin jo, mitä juoksemisesta tulee, kunnes tajusin mahdollisuuteni: mennä ensimmäistä kertaa tutustumaan poluille Kanarian saarilla.

Pakkaan siis juoksukengiksi Sauconyn polkujuoksukengät (kengät saatu), joilla juoksin viimeksi syyskuussa Helsinki City Traililla. Kengillä voi tarpeen tullen juosta asfaltilla, sillä niitä ei ole tarkoitettu aivan teknisimpään maastoon.

saucony polkujuoksu teneriffa
Sauconyn polkujuoksukengät saatu blogin kautta.

Juoksuvalmentajani Ira Hassinen on laatinut tämänhetkisen harjoitteluohjelmani. Noudatan ohjelmaa lomallakin, vaikka Iran ohje oli, että ”älä ressaa”. Meillä on syksyn ja talven teemana lajinomaisen voiman kehittäminen ja siihen kuuluvat olennaisena osana salikäynnit.

Pakkaan mukaan salivaatteet, jotka yleensä olen jättänyt lomamatkoilla kotiin. Nyt salikäynnit tuntuvat houkuttelevilta, sillä majapaikassamme on kuntosali.

Omat treenit jäivät alkuviikosta matkavalmistelujen jalkoihin, joten useampikin treenikerta reissussa ”ei ressaa”. Juoksutreenit ovat kuuluneet lomaan lähes niin kauan kuin olen harrastanut juoksua.

Kesällä 2012 lähdin vielä Italiaan ilman lenkkikenkiä, mutta vuodesta 2013 alkaen en ole tehnyt yhtään pidempää lomamatkaa ilman, etteikö matkalaukusta olisi löytynyt juoksukamppeet. Niin ja ne bikinit ja pari kirjaa.

Lenkillä-blogi Bloglovinissa – seuraa tästä!

2 kommenttia

  1. No kyllä sanoisin, että nyt on melkoisen hyvä paketti kasassa! Lämpöä, aurinkoa, Karitan Hyvä elämä, bikinit ja juoksukamppeet. Ei paljoa muuta ihminen tarvitsekaan 🙂 Antoisaa lomareissua!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: