Lenkillä-blogi testaa

Testissä Jaybird Tarah Pro langattomat kuulokkeet

Kuulokkeet saatu.

Olen joulusta asti testannut Jaybird Tarah Pro langattomia bluetooth-kuulokkeita. Olen kuunnellut musiikkia ja äänikirjoja ja pitänyt kuulokkeita ulkona ja juoksumatolla. Muutaman kerran olen nukahtanut kuulokkeet päässä sänkyyni.

Aikaisemmin käytössäni oli saman merkin Tarah-kuulokkeet. Nekin olivat langattomat bluetooth-kuulokkeet. Tarah Pro -kuulokkeiden käyttöönotto oli helppoa, sillä tekniikka oli tuttua. Bluetooth-yhteys löytyi helposti, kun laittoi kuulokkeet päälle ja varmisti, että puhelimessa oli bluetooth päällä.

jaybird tarah pro langattomat kuulokkeet juoksuun
Kuva: Jenni Somervalli

Kuulokkeiden muotoilu on yksinkertainen, eikä niissä ole turhia ulokkeita tai johtoja. Säädin on pieni ja se on sopivalla korkeudella oikean korvan alapuolella. Korvanapit yhdistävän johdon voi laittaa kulkemaan leuan alta tai niskan takaa. Olen pitänyt johtoa edessä juostessa ja heittänyt sen niskan taakse kuntosalilla.

Pakkauksessa tulee mukana kolmet eri kokoiset silikonitulpat. Olen käyttänyt keskimmäistä kokoa. Edullisempaan Tarah-malliin verrattuna silikonitulpat ovat hieman kovemmat ja jäykemmät. Kuulokkeet ovat kokonaisuudessaan jäykempää tekoa. Kuulokkeet yhdistävä johto on kangaspäällysteinen.

Säätimestä voi nimensä mukaisesti säätää äänenvoimakkuutta, laittaa virran päälle ja pois ja vastata puhelimeen. Sen kautta kuulokkeet myös ladataan. Lataaminen on helpompaa kuin Tarah -mallissa, sillä Tarah Pro -mallin säädin napsahtaa pieneen lataustelakkaan vaivattomasti. Olen ladannut kuulokkeita tietokoneen USB-portin kautta.

valokuvaaja jenni somervalli espoo
Kuva: Jenni Somervalli

Akun kesto on 14 tuntia, mikä on suurin ero edullisempaan Tarah-malliin. Tarah-mallissa akun kesto on kuusi tuntia. Pidemmän akunkeston ansiosta kuulokkeita ei tarvitse koko ajan ladata. Pikalatauksella saa ladattua viidessä minuutissa kahden tunnin akun keston. Täyden akun saa ladattua kahdessa tunnissa.

Kuulokkeet ovat veden- ja hien kestävät ja ne on tarkoitettu nimenomaan liikuntaan. Yksinkertaisen ja huomiota herättämättömän muotoilun ja värityksen ansiosta ne sopivat muuhunkin vapaa-aikaan. Mustan värin lisäksi on saatavilla vihreät ja siniset. Olen käyttänyt kuulokkeita työmatkoilla ja kotitöitä tehdessä.

Kuulokkeiden huippuhyvästä äänenlaadusta pääsee parhaiten nauttimaan, jos saa istuskella rauhassa sisätiloissa. Silloin huomaa timanttisen, selkeän ja erottelevan äänenlaadun. En suostu enää käyttämään muita kuulokkeita, kun olen siitynyt Jaybirdeihin.

valokuvaus espoo valokuvaaja jenni somervalli
Kuva: Jenni Somervalli

Juostessa tai muuten liikkuessa äänenvoimakkuutta pitää säätää kovemmaksi, jotta musiikin erottaa paremmin. Silloinkaan musiikki ei muutu säksätykseksi, vaan äänimaailma on tasapainoinen: syvät ja kirkkaat äänet kuuluvat. Kuuntelin kuulokkeita testatessani äänikirjaa, ja puhe kuului hyvin myös lenkillä.

Hyvin istuvat silikonitulpat takaavat sen, että muut äänet eivät juuri kuulu läpi. Tämä on hyvä ja huono asia. Kuulokkeet päässä pystyn sulkemaan muun maailman ulkopuolelle. Liikenteen seassa liikkuessa se voi olla huono asia. Juostessa olen säpsähtänyt ohi juoksevaa lenkkeilijää, kun en ole kuullut hänen tuloaan.

Pipon alla kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan korvissa. Olen juossut Tarah Pro -kuulokkeet päässä myös matolla, eikä silloinkaan ollut ongelmia kuulokkeiden paikallaan pysymisen kanssa. Langattomat kuulokkeet ovat mielestäni aivan ehdottomat juoksumatolla, sillä niissä ei ole ylimääräisiä johtoja, jotka voisivat haitata juoksua.

jaybird tarah pro langattomat kuulokkeet juoksuun
Kuva: Jenni Somervalli

Kaikenkaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen näihinkin Jaybirdin kuulokkeisiin. Olin jo vuoden ajan käyttänyt merkin toisia ja sinänsä mainoita Tarah-kuulokkeita, mutta mm. pidemmällä akun kestolla varustettu Pro-malli toi vielä enemmän käyttömukavuutta.

Kuulokkeiden hinta 169 euroa. Lisää tietoa Jaybirdin nettisivuilla.

Arvioni Tarah-kuulokkeista löytyy täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: