yhteislenkki

Pitkästä aikaa Helsinki City Running Dayn yhteislenkillä

Ilmaiset Helsinki City Running Day -yhteislenkit alkoivat jälleen. Keväällä koronarajoitukset pakottivat pidättäytymään fyysisistä kokoontumisista, jolloin itsekin juoksin monena sunnuntaina etäyhteislenkin. Kokoontuminen on jälleen sallittua ja ihmiset ovat palanneet lomanvietosta, joten HCRD-yhteislenkki pääsi viime sunnuntaina starttaamaan Pirkkolan urheilupuistosta Helsingistä.

HCRD-yhteislenkeillä on 3-4 vauhtiryhmää. Ajallisesti ne kestävät tunnista noin tuntiin ja varttiin. Olen usein juossut yhteislenkin päälle vielä yksikseni, jos juoksuohjelmassani on ollut pidempi lenkki.

Yhteislenkille osallistuminen ei vaadi, että olisi ilmoittautunut jollekin HCRD:n juoksumatkoista. Eri vauhtiryhmien ansiosta monentasoinen juoksija voi osallistua niille. Sunnuntain yhteislenkillä hitain ryhmä juoksi 7:30 min/km ja käveli kaikki ylämäet. Nopein ryhmä piti koko lenkin yllä viiden ja puolen minuutin kilometrivauhtia.

Sunnuntain yhteislenkki lähti Pirkkolan urheilupuistosta.

Valitsin 6:15 min/km -vauhtisen ryhmän, jota veti HCRD Street Teamista tuttu Lotta Hanski. En tehnyt valintaa sen mukaan, että sitä veti tuttuni vaan siksi, että ryhmän vauhti oli lähimpänä nykyistä peruskestävyysvauhtiani.

Kun olen aikaisemmin osallistunut HCRD-yhteislenkeille, on 6:15 min/km -vauhtiryhmässä ollut eniten juoksijoita. Kaikeksi ihmeeksi meitä oli Lotan lisäksi vain kolme, kun lähdimme juoksemaan Pirkkolan urheilukentän vierestä Keskuspuistoon päin.

En tuntenut Lotan lisäksi muita, jotka ryhmässä juoksivat. Neljä henkeä oli lopulta mukava määrä, sillä kaikki pääsivät ääneen niin halutessaan. Lotta johdatti meitä paikallistuntemuksellaan pitkin Keskuspuiston hiekkateitä. Ykköspuheenaihe oli oikeutetusti juoksu, mutta tänä maailmanaikana ei voi välttyä puhumasta myös koronasta ja sen vaikutuksesta.

Sunnuntai oli aurinkoinen kesäpäivä.

Yhteislenkillä ei ole pakko olla sosiaalinen, mutta mielestäni se on loistava paikka tutustua muihin juoksijoihin, kuulla heidän harjoittelustaan tai tavoitteistaan. Valitsemaani vauhtiryhmään oli päätynyt hyvin samantasoisia juoksijoita kuin minä (mikä tietenkään ei ole mikään ihme). Se tuli esiin, kun puhuimme puolimaratonin ja maratonin ajoistamme.

Minulle Pirkkolasta lähtevät Keskuspuiston reitit eivät ole tuttuja. Yleensä juoksen kotikaupungissani Espoossa tai suuntaan Helsingin puolelle merenrantaan. Yksi yhteislenkkien ehdoton plussa onkin, että pääsee juoksemaan paikkoihin, joihin yksin ei tulisi lähdettyä.

Miinuksena on omalla kohdallani aikataulu, johon yhteislenkille osallistuminen sitoo. Juoksu on lähtökohtaisesti työssä käyvälle kolmen lapsen äidille loistava harrastus. Voi lähteä lenkille silloin kun itselle parhaiten sopii. Yksin juokseminen on kuitenkin – yksinäistä. Niinpä lähden mielelläni juoksemaan muiden kanssa, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Keskuspuiston maisemia sunnuntain yhteislenkiltä.

Juoksin Lotan ryhmässä 13,5 kilometriä ajassa 1:24 tuntia. Reittivalinnasta ja demokraattisesta päätöksestä johtuen lenkki venähti hieman aiotusta. Minulle se sopi hyvin, sillä ohjelmassani olisi ollut sunnuntaille kahden tunnin lenkki.

En juossut sunnuntaina enempää kuin yhteislenkin. Hitainta juoksuryhmää vetämässä ollut juoksuvalmentajani Ira Hassinen nyökytteli valinnalleni. Olihan samalla viikolla jo revitelty riittävästi. Torstaina olin juossut juoksuryhmämme kanssa Cooperin testin.

Lotan kanssa lenkin jälkeen.

Seuraava HCRD-yhteislenkki on sunnuntaina 6.9.2020 klo 12. Silloin lähtöpaikkana on Töölön kisahalli ja ohjelmassa on tutustuminen tämänvuotiseen HCRD-reittiin. Kaksi nopeinta ryhmää kiertää puolimaratonin reitin ja yksi ryhmä tutustuu viiden kilometrin reittiin ja juoksee vielä jonkin matkaa sen lisäksi. Jos kiinnostaa niin rohkeasti mukaan!

Helsinki City Running Day järjestetään 3.10.2020. Lisää tietoa täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: