Lenkillä-blogi testaa

Nordiq Nutrition sporttijauheet ja lääkäri Emilia Vuorisalmen luento

Pr-tilaisuuden tarjosivat Nordic Premium Finland Oy ja Domakers Finland Oy

Monipuolinen ruoka on minulle energian ja ravintoaineiden lähde numero yksi. Juostessa käytän urheilujuomia ja energiageelejä, koska pitkäkestoisessa urheilusuorituksessa elimistön hiilihydraattivaraston tyhjenevät. Seinä tulee vastaan, ellei ota lisäenergiaa.

Ennen ja jälkeen urheilusuorituksen käytettävät lisäravinteet eivät ole niin tuttuja. Pääsin keskiviikkona Radisson Blue -hotellissa Helsingin Ruoholahdessa kuulemaan kotimaisesta Nordiq Nutrition -tuotteista. Samalla nautin herkullisen hotelliaamiaisen. Luksusta! Tilaisuudessa puhui myös rakkaustohtoriksi kutsuttu lääkäri Emilia Vuorisalmi. Hän ei puhunut tällä kertaa rakkaudesta vaan ravinnosta ja liikunnasta.

good vibes only

Nordiq Nutrition Pre-Workout ja Post-Workout sporttijauheet eivät sisällä paljonkaan energiaa. Pre-Workout-jauheeseen on lisätty mm. macaa, inkivääriä ja raakasuklaata tukemaan treenin kulkua. Ruskean juoman maku yllätti. Siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria eikä makeutusaineita, mutta maku oli siitä huolimatta sopivan makea.

Treenin jälkeen nautittavaksi tarkoitettu Post-Workout-jauheen luvataan nopeuttavan palautumista. Se sisältää mm. kurkumaa, pakuria ja puolukkaa. Väri on voimakkaan vihreä, mutta maku mieto ja miellyttävä. Sekoitin kolme teelusikallista hedelmäsmoothieen, jonka valmistin illan juoksuharjoitusten jälkeen.

nordic nutrition jauhe

Veteen, muuhun juomaan tai vaikka smoothieen sekoitettavat jauheet sisältävät melko pienen määrän energiaa tai proteiinia. Ne eivät korvaa tankkausta ennen treeniä tai kunnon ateriaa sen jälkeen, mutta lupaavat olla tukemassa sekä suoritusta että palautumista. Annan suuren plussan sille, että tuotteissa ei ole makeutusaineita eikä esimerkiksi gluteenia tai maitoa. Ne ovat myös vegaanisia. Esimerkiksi proteiinipatukoita, joissa on keinotekoisia makeutusaineita, pystyn syömään vain pienen palan kerrallaan. Vatsani ei kestä maltitolia tai sorbitolia. Puhumattakaan urheilujuomista, joita on makeutettu keinotekoisesti.

Uskon, että saan tarvittavat vitamiinit syömästäni ruoasta. Sain tilaisuudesta myös Nordiq Nutrition Immune Complex -ravinnelisän vastustuskykyä lisäämään. Se sisältää mm. valkosipulia, pakuria ja inkivääriä. Aloitin kuurin saman tien. Minulla on kolme lasta, jotka tuovat kotiin koulussa kiertäviä flunssaviruksia. Otan kaiken avun vastaan, jolla voin mahdollisesti lisätä vastustuskykyäni.

nordiq nutrition ravintolisa

Emilia Vuorisalmen puheenvuorosta jäivät mieleen yksilöllisyys ja omien tuntemusten kuunteleminen. Olemme kaikki erilaisia. Se tulisi huomioida niin ruokavaliossa kuin liikunnan harrastamisessa. Mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Ihminen on itse itsensä paras asiantuntija, kunhan malttaa herkällä korvalla kuunnella kehonsa lähettämiä viestejä.

Itseään kannattaa kuunnella ja jättää esimerkiksi treeni kesken, jos siltä tuntuu. Emilia Vuorisalmi kehotti pohtimaan, miksi treenin pitää aina kestää tietty aika, esimerkiksi 60 minuuttia. Hän itse kertoi suosivansa lyhyitä treenipätkiä ja pyöräilevänsä spinning-pyörällä parvekkeella vaikka vain kymmenen minuuttia kerrallaan.

rakkaustohtori emilia vuorisalmi
Lääkäri ja ”rakkaustohtori” Emilia Vuorisalmi.

Itsekään en halua toitottaa omia valintojani ruokavalion suhteen. Olen muokannut ruokavaliotani minulle sopivaan suuntaan. Jos valinnat sopivat minulle ja tuovat toivottavia vaikutuksia, eivät samat ruoka-aineet välttämättä tuo helpotusta muille. Kuusi vuotta sitten lisäsin ruokavaliooni runsaalla kädellä siemeniä ja pähkinöitä. Kaikille ne eivät sovi, mutta omaan ruokavaliooni ne ovat olleet tervetullut lisä. En osaa enää olla ilman. Samalla jotain on pitänyt jättää pois, sillä pähkinöissä on paljon rasvaa ja energiaa.

Jokin aika sitten minulle soitti puhelinmyyjä, joka kaupitteli vitamiineja. Kerroin, että en tarvitse, sillä saan jonkin verran näytteinä ravintolisiä ja monivitamiineja. Sen sijaan, että puhelimen toisesta päästä olisi tyrkytetty heidän voittamatonta tuotettaan, kuulin jotain muuta. Myyjä kehotti käyttämään saamani tuotteet. Niin niistä on enemmän apua. Niin aion tehdä myös näiden tuotteiden kanssa. Sittenpä näen, miten nämä juuri minulla toimivat.

nordiq nutrition

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: