juoksu

LENKILLA-tiimi juoksee Asics World Ekiden 2020 -virtuaalitapahtumassa

Asics World Ekiden on virtuaalinen maratonin mittainen viestijuoksu, joka on saanut inspiraationsa japanilaisesta ekiden-perinteestä. Kun minuun syyskuun alkupäivinä oltiin tapahtumaan liittyen yhteydessä ja mainittiin sana ekiden, tiesin heti, mistä on kyse. Lupauduin mukaan juoksemaan ja keräämään itselleni oman joukkueen (”tiimin”).

Luin pari vuotta sitten Adharanand Finnin kirjan The Way of the Runner, jossa brittiperhe matkustaa mm. Suomen (!) läpi junalla Japaniin. Toimittaja Finn tutustui puolen vuoden ajan japanilaiseen juoksukulttuuriin ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Finn kertoo kirjassaan monen muun mielenkiintoisen asian ohella ekiden-perinteestä.

Japanissa suosituimpia ekiden-viestijuoksuja seurataan televisiosta. Ne ovat suorastaan kansanhuvia. 1. tammikuuta juostava New Year Ekiden on yksi isoimmista. Monille urheilijoille edes olympialaissa edustaminen ei vedä vertoja sille, että saa olla osa menestyksekästä ekiden-joukkuetta.

Lue lisää: Kirja-arvostelu: Adharanand Finn – The Way of the Runner

Ekiden on viestijuoksu, jossa sekä osuuksien pituudet että määrät vaihtelevat tapahtumasta toiseen. Pisimmillään koko matka on satojen kilometrien mittainen. 11.11.2020 alkava Asics World Ekiden jakautuu kuuteen osuuteen: 5, 5, 10, 5, 10 ja 7,2 km (yhteensä 42,2 km).

Korona-ajan hengessä tapahtuma on virtuaalinen. Tapahtuma on maailmanlaajuinen ja kukin tiimi ”kilpailee” toisiaan vastaan.  Myös nopeimmat eri osuuksien juoksijat rankataan paremmuusjärjestykseen.

juoksublogi espoo

Asics World Ekiden on ilmainen ja avoin kaikille: osallistuminen edellyttää vain maksuttoman Runkeeper-sovelluksen lataamista älypuhelimelle (osa toiminnoista mm. harjoitusohjelmat maksullisia). Se löytyy puhelimen sovelluskaupasta. Kussakin tiimissä juoksee kuusi juoksijaa, mutta osuuksia ei tarvitse suorittaa samanaikaisesti eikä edes järjestyksessä. Suoritusaikaa on 11.11.2020 lähtien sunnuntaihin 22.11.2020 asti.

Olen testannut Runkeeper-sovellusta lenkeilläni muutaman viikon ajan ja se on toiminut hyvin. Mukavin ominaisuus on se, että kuulen kuulokkeista viiden minuutin välein kuluneen ajan, juostun matkan ja koko matkan keskinopeuden (en senhetkistä nopeutta). Asics World Ekidenin juoksuosuudet taltioidaan käyttämällä Runkeeper-sovellusta.

Tiimin kapteeni luo sovellukseen joukkueen, jolle keksii sopivan nimen. Tämän jälkeen hän voi kutsua tiimiinsä muita juoksijoita, jotka käyttävät myös Runkeeper-sovellusta. Tiimejä voi luoda useita, mutta silloin on myös juostava erikseen jokainen osuus, jolle on ilmoittanut. Yhdellä juoksulla ei voi ns. kuitata osuutta useassa eri tiimissä.

Vaikka minunkin tiimini tulee sijoittumaan jollekin sijalle maailmanlaajuisessa vertailussa, en lähtenyt mukaan kisamielessä. Koko ekidenin idea on korostaa yhteisöllisyyttä, mikä sopii hyvin eristäytyneisyyden aikaan. Niinpä lähdin kokoamaan tiimiäni ajatuksella, että emme kisaa nopeudessa vaan tarkoitus on korostaa hauskaa yhdessä tekemistä – joskin virtuaalisesti.

maratonviestijoukkuue
Katso alempaa kunkin jäsenen tarkempi esittely!

Kyselin halukkaita LENKILLA-nimiseen tiimiini Instagramissa. Useampi kuin viisi juoksijaa (minun lisäkseni) ilmoittautui, joten jouduin arpomaan osallistujat. Nyt voin esitellä tiimini jäsenet! Esitin heille (ja itselleni) seuraavat kysymykset:  

1. Nimi ja paikkakunta

2. Miten kauan olet harrastanut juoksua?

3. Mikä juoksussa viehättää?

4. Oletko tänä vuonna osallistunut muihin virtuaalijuoksutapahtumiin?

saila turkka

1. Saila ja Nurmijärvi

2. Apua, olen kyllä aina epäsäännöllisen säännöllisesti juossut. Toki vuosia välissä että en ole juossut ollenkaan. Olen ollut sellainen keväisin ja syksyisin ikuinen juoksun aloittaja. Ensimmäisen kerran olen juossut ympäri vuoden talvella 2017-2018. Tosin keväällä 2018 alkoi melkein vuoden juoksutauko. 😂

3. Kaikkein eniten ulkona oleminen, uusien maisemien näkeminen ja juoksun kokeminen yksin ja muiden kanssa!

4. Naisten kympin lenkkilauantaihin, mutta ei taida olla virallisesti virtuaalinen tapahtuma. Muuten en.

pia nykanen

1. Pia, Pirkkala

2. Hurahdin juoksuun uudelleen vuonna 2012.

3. Harrastuksen helppous eli voi juosta missä ja milloin vain. Juosten pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin ei muuten ehkä pääsisi.  Lenkeillä saa nauttia luonnon kauneudesta ja saa nollata aivot työpäivästä.

4. Juoksin #virtualhcr #virtuaalikymppi #nutsvirtualrace 34 km ja Nuts Virtual Challence: Yöttömän yön taikaa 37 km.

Pian kuulumisia voit käydä lukemassa hänen blogistaan https://www.pianykanen.com/

marja ahkera

1. Marja, asun Liedossa (Turun kupeessa)

2. Aloitin juoksun täytettyäni 40 eli viisi vuotta sitten.

3. Juoksu saa mut voimaan hyvin. Mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta juoksusta saan virtaa ja voimaa ❤ Tykkään asettaa itselleni tavoitteita ja mennä niitä kohti.

4. Juoksin toukokuussa virtuaalisen Naisten kympin ja Helsinki City Runin ja syyskuussa Helsinki Midnight Runin 🏃‍♀️

roosaruns

1. Roosa, Helsinki

2. Aloitin harrastamaan niin sanotusti kunnolla nyt loppukesästä

3. Ulkona liikkuminen, erilaisten maisemien bongailu matkalla sekä treenin tuoma hyvä olo. Juoksussa voi myös ylittää itsensä, mikä on mahtavaa 😍

4. Osallistuin hiljattain Helsinki10 virtuaalikisaan, joka olikin ensimmäinen juoksukisa, johon olen osallistunut 😊

lenkilla bloggaaja elina tuomaala

1. Elina, Espoo

2. Vuonna 2012

3. Helppous, juoksun tuoma hyvä olo, juoksun sosiaalinen puoli. Toisaalta pidän myös pitkistä lenkeistä, joita juoksen usein yksin luontoa ihaillen. Juoksu on minulle myös luontokokemus.

4. Juoksin keväällä virtuaalisen Naisten Kympin ja Helsinki City Runin (puolimaraton).

optimismia ja energiaa blogi

1. Katja, Tampere

2. Eka virallinen lenkki yhdessä miehen kanssa, 8km, juostu 23.12.2016, toki urheillut olen aina.

 3. Toisen lapsen vauvavuonna ihastuin sen tehokkuuteen. Kun aikataulut oli haastavia kahden pienen kotiäitinä, pienikin rako riitti siihen, että ehti juoksemaan hetkeksi. Kun kotona oli meteliä päivät pitkät, kaipasin jumppasalin ja metelin ja ohjaajan käskyjen sijaan luontoa ja omaa rauhaa. Sitä pystyy tekemään missä vaan, juostu on mm. Kyproksella, Kreikassa ja Tsekeissä, sekä lukuisilla Suomen lomilla. Huomasin myös, että intervallijumpat olivat kehittäneet hyvin erilaisen kunnon kuin pitkät juoksulenkit, peruskunto parani ja se vaikuttaa arjessa jaksamiseen.

 4. En ole osallistunut, en oikein mihinkään juoksujuttuihin tänä vuonna. Motivaatio oli hukassa ja mieli matalalla, se nyt onneksi taas syksyn myötä löytynyt!

Katjan kuulumisia voit käydä lukemassa hänen blogistaan https://optimismiajaenergiaa.fi/

Kukin meistä juoksee osuutensa ajalla 11.-22.11.2020. Voit seurata edistymistä Instagram-tileiltämme. Teen myös tapahtuman jälkeen blogiin koosteen siitä, miten maratonviesti meni. Jos kiinnostuit, käy luomassa oma tiimi ja juokse historiallinen maratonviesti! Vastaan tarvittaessa kysymyksiinne.

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: