Lenkillä-blogi testaa

Luonnollista energiaa lenkeille Chimpanzee-tuotteista

Tuotteet saatu pr-näytteenä.

Minulle tärkeintä urheilujuomissa ja energiageeleissä ovat raaka-aineet ja maku. Raaka-aineet siksi, että makeutusaineet saavat vatsani sekaisin. Maku on tärkeää, sillä pahanmakuista juomaa tai geeliä ei halua nauttia – ei edes janoisena ja nälkäisenä. Olen yhdellä maratonilla heittänyt osin syödyn geelin roskiin, koska se ei vain mennyt kurkusta alas.

Sain jo syksyllä testiin Chimpanzeen urheilujuomia ja energiageelejä sekä energiakarkkeja. Lokakuun maratonin jälkeen en juurikaan juossut pitkiä lenkkejä, minkä vuoksi en heti päässyt testaamaan tuotteita. Nyt, kun lenkit ovat jälleen pidentyneet, olen päässyt kokeilemaan kaikkia saamiani tuotteita.

Kuljetan lenkeillä mukana urheilujuomaa ja energiageelejä, jos juoksen reilusti yli tunnin ajan. Sitä lyhemmän lenkin jaksan juosta ilman ylimääräistä energiaa tai nestettä. Maratonille, jonka juoksemiseen minulla menee nykykunnossa noin neljä tuntia, varaan juomista puoli litraa tuntia kohden ja lisäksi energiageelejä. Geelejä nautin lenkeillä ja kisoissa noin 45 minuutin välein.

Omilla lenkeilläni kuljetan juomat juomaliivissä. Tapahtumiin olen vienyt omat juomat omissa pulloissani, jotka tapahtumajärjestäjä kuljettaa juomapisteille. Olen päätynyt tähän, koska tapahtumissa ei ole varaa testata uusia juomia. Pahimmillaan niistä menee vatsa sekaisin. Urheilujuomat ja energiageelit kannattaa testata etukäteen ja varmistaa, että ne yhdessä ja erikseen sopivat vatsalle. Tärkeää on myös, että ne toimivat ja antavat energiaa pitkässä rasituksessa.

vegaaninen energiageeli
Sain testattavakseni urheilujuomajauhetta, energiageelejä sekä energiakarkkeja.

Chimpanzeen tuotteissa ei ole keinotekoisia makeutus- tai lisäaineita. Testasin urheilujuomista sitruunan-, appelsiinin-, kirsikan- ja greipinmakuisia juomia. Suosikkini näistä oli sitruuna. Olen sekoittanut juomajauhetta mittalusikallisen (30 g) puoleen litraan vettä. Tuossa määrässä on hiilihydraatteja 27 g ja energiaa 114 kcal. Sitruunanmakuisessa juomassa on mukana mm. C-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia. Jauhe on valmistettu Tsekissä.

Sitruunanmakuinen juoma on raikas ja mieto. Se näytti sopivan hyvin vatsalleni ja antoi energiaa pitkillä lenkeillä. Hienojakoinen jauhe sekoittuu helposti veteen. Muut maut eivät missään nimessä olleet huonoja, mutta tykkään, että aromi ei ole liian hallitseva.

vegaanisia energiageeleja
Suklaan-, metsämarjojen ja ananaksenmakuiset energiageelit.

Energiageeleistä löysin myös heti suosikkini. Sekin oli sitruunanmakuinen. Geelin pääraaka-aine on agavesiirappi, joka nimestään huolimatta oli helppoa nauttia pakkauksesta. Koostumus on siirappimaista, mutta ei niin tahmeaa, kuin energiageeleissä yleensä. Pussillisessa sitruunanmakuista geeliä on hiilihydraatteja 26 g, joista sokereita 23 g. Yhdessä energiageelipussissa on energiaa yhteensä 106 kcal.

Maistoin myös marjaisampaa ”forest fruit” -geeliä. Sen koostumus muistutti marmeladia ja aiheutti minulle närästyksen. Marjaisa geeli oli hieman liian tuhtia tavaraa omaan makuuni. Maussa ei ollut mitään vikaa, ja karkea rakenne tuntui suussa melkein oikealta ruoalta. Myös tämän geelin pääraaka-aine on agavesiirappi ja makua ovat antamassa vadelma (7 %) ja mansikka (3 %).

Suklaanmakuinen energiageeli oli veikeä tuttavuus! Maistoin sellaista yhdellä joulun ajan pitkällä lenkillä, jolloin oli muutenkin tullut tankattua suklaata. En voinut estää mielikuvaa, että työnsin juostessa suklaakonvehdin suuhuni. Tumman suklaan ystävänä tykkäsin geelistä. Raaka-aineena on käytetty belgialaista suklaata, nam! Lisäksi geeli sisältää agavesiirappia, kaakaota, suolaa ja guaranaa, jolla on piristäviä vaikutuksia.

Vaikka kaikki geelit eivät aivan olleet makuuni, ne toimivat hyvin lenkeillä. Geeleistä sai lisäenergiaa eivätkä ne aiheuttaneet vatsanväänteitä. Arvostan sitä, että geelit – kuten muutkin tuotteet – on valmistettu ilman makeutusaineita. Sokeri on rehellistä sokeria, jota juoksija tarvitsee.

Luomulaatuiset geelit on valmistettu Tsekissä.

energiakarkit juoksijalle
Energiakarkit ovat vegaanisia, kuten suurin osa Chimpanzeen tuotteista.

Chimpanzeella on valikoimassaan myös energiakarkkeja. Kokeilin niitä yhdellä pitkällä lenkillä. Maku tulee vadelmasta, mansikasta, karhunvatukasta ja karviaisesta. Tykkäsin marjaisesta mausta. Ongelma on sama kuin muidenkin pureskeltavien tuotteiden kanssa: juostessa ja hengästyneenä pureskelu on hankalaa. Karkit eivät kuitenkaan ole sitkeitä, joten ne on helppo jauhaa suussa pieniksi palasiksi.

Pussi painaa 30 g ja sisältää yhdeksän karkkia. Yhdestä pussillisesta saa suunnilleen saman verran energiaa (100 kcal) kuin yhdestä energiageelistä. On siis makuasia, haluaako syödä geeliä vai pureskella karkkeja. Oma valintani on energiageeli.

Karkit on valmistettu Saksassa.

urheilujuomajauhe juoksijalle
Tykästyin sekä sitruunanmakuiseen urheilujuomaan että energiageeliin.

Chimpanzee on tsekkiläinen yritys ja sen kotipaikka on Praha. Suomessa toimintaa pyöritetään Tampereelta. Heillä on valikoimassaan myös muita tuotteita, kuten proteiini- ja energiapatukoita sekä proteiinijauheita. Tuotteiden reseptit pohjautuvat luonnollisiin raaka-aineisiin. Suurin osa tuotteista on myös gluteenittomia ja vegaanisia. Valikoimaan pääset tutustumaan täältä. Toimitus on maksuton yli 49 €:n ostoksille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: