juoksu

Minimarathonilla lapset juoksevat yhden kilometrin mittaisen matkan

Osallistuminen Helsinki City Running Dayhin saatu.

Oma valmistautumiseni Helsinki City Marathonille otti takapakkia, kun neljä viikkoa sitten sairastuin koronaan. Onneksi Helsinki City Running Dayssä on mistä valita: Helsinki City Double, Helsinki City Marathon, Helsinki City Run ja Helsinki City 5. Edellä mainitut matkat juostaan lauantaina 14.5.2022. Lapsen päästetään matkaan Minisun Minimarathonille jo perjantai-iltapäivänä 13.5.2022.

Olin kuuntelemassa Minisun Minimarathon -illassa, mitä järjestäjillä oli kerrottavanaan lasten juoksutapahtumasta. Reitti kulkee kilometrin matkan Töölön pallokentältä Olympiastadionille. Sille voivat osallistua 0-12-vuotiaat lapset, joiden kanssa aikuiset pääsevät mukaan maksutta. Lähtöalueella ylimääräistä energiaa voi purkaa pomppimalla pomppulinnassa. Maalissa kaikki saavat kaulaansa mitalin.

Harri Hänninen kertoi lasten Minimarathonista.

Harri Hänninen Suomen Urheiluliitosta antoi minimaratoonareille kullanarvoisen vinkin, kun hän kehotti lähtemään liikkeelle rauhassa. Kuuntelin ohjetta hymynkare kasvoillani, sillä saman ohjeen voisi antaa ihan jokaiselle, joka lähtee juoksemaan mitä tahansa Helsinki City Running Dayn matkaa. Ehkä oppi menee parhaiten perille, kun sitä alkaa opettaa jo nuorimmille osallistujille.

Mikään ei ole niin hirveää, kuin maitohapon kangistamat jalat jo kauan ennen maaliviivaa. Jokaisella meillä on niin sanotut kynnysrajat, joissa maitohappoa alkaa kertyä lihaksiin. Kun sitä kertyy enemmän kuin elimistö ehtii huuhdella pois, menevät jalat ”hapoille”. Juoksutapahtuma on paljon mukavampi kokemus, kun ei lähde heti juoksemaan maksimivauhtia. Vauhtia voi lisätä loppua kohden, jos energiaa tuntuu riittävän.

laura sumelius minisun
Minusunin tuoteryhmäpäällikkö Laura Sumelius kertoi vitamiinituotteista.

Minimarathonin uusi nimikkokumppani tänä vuonna on Minisun. Niinpä Minimarathon toteutuu tänä vuonna nimellä Minisun Minimarathon. Minisunin tuoteryhmäpäällikkö Laura Sumelius oli tapahtumassa kertomassa lasten vitamiinituotteista ja vitamiinien tarpeesta. Nykyään lapsille suositellaan esimerkiksi D-vitamiinilisää otettavaksi ympäri vuoden.

minisun vitamiineja
Sain tilaisuudesta mukaani Minisun-vitamiineja. Kolmilapsisessa perheessä hyvältä maistuvat vitamiinit käyvät kaupaksi.

Kun Helsinki City Running Day siirtyi remontin jälkeen taas Olympiastadionille, on maaliviivan ylittämisessä ollut jotain todella juhlavaa. Myös lapset pääsevät Minimarathonilla juoksemaan Olympiastadionin maratonportista sisään. Se on kahtena edellisenä vuotena ollut itsellenikin upea hetki ja on hienoa, että lapset saavat omassa juoksutapahtumassaan kokea saman.

Jos sinulla on itsellä tai lähipiirissa 0-12-vuotiaita lapsia, voit viedä heidät kokemaan suuren urheilujuhlan tuntua 13.5.2022 Helsingin Olympiastadionille. 5.4.2022 asti ilmoittautumismaksu on 21 euroa. Lapsen iästä riippuen aikuinen voi juosta (tai kävellä!) lapsen kanssa tai tulla vastaan maalialueelle tai katsomoon. Aivan nuorimpia lapsia aikuinen voi työntää rattaissa tai lastenvaunuissa.

minisun minimarathon
Jouduin pitämään harjoittelutaukoa koronan vuoksi, mutta olen nyt palaamassa takaisin juoksun pariin. KUVA: ANNI METSOLA.

Viestittelin heti tapahtuman jälkeen lenkkikaverini kanssa, että kilometrin mittainen Minisun Minimarathon on meille sopiva juoksutapahtuma, jos emme muuta matkaa pysty juoksemaan Helsinki City Running Dayssä. No mutta, vitsit sikseen. Kunhan tästä pääsen taas juoksemaan pidempiä lenkkejä, päätän, mitä teen tämän kevään maratonin kanssa.

Maratonista on tullut lempimatkani. Jonkin muun matkan juokseminen ei tunnu luovuttamisesta vaan se vain ei kuulosta yhtä kivalta. Maraton ja kiva eivät usein kuulu samaan lauseeseen, mutta minä väitän, että niin se on. Minisun Minimarathon tarjoaa lapsille juoksemisen riemua ja hekin voivat todeta, että kivaahan tämä on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: