juoksupäiväkirja

Kaikki kesäkuun 13 kilometriä

Kesäkuusta on pian kolmannes kulunut, mutta olen saanut kasaan vasta 13 juoksukilometriä. Juoksin viime viikon torstaina kahdeksan kilometriä ja tämän viikon keskiviikkona viisi.

Osallistun tulevana lauantaina Helsingissä juostavaan Helsinki Half Marathoniin. Se on yksi syy, miksi tämän viikon lenkit jäivät toistaiseksi yhteen.

Ennen puolimaratonia harjoittelua kannattaa keventää, että pääsee juoksemaan tapahtumassa tuoreilla jaloilla. Edeltävinä päivinä on olennaista keskittyä riittävään nesteen ja hiilihydraattien nauttimiseen.

kupliva kesajuoma
Tämän kuplivan kesäjuoman nautin keskiviikkoaamuna Jollaksen kartanolla, jossa osallistuin pr-tapahtumaan.

Osaltani tuoreet jalat eivät tule toteutumaan, sillä olen koko perjantaipäivän Tallinnassa. Tiedän jo etukäteen, että kävelen jalkani väsyneiksi.

En ole lähdössä tavoittelemaan ennätyksiä HHM:lle vaan juoksemaan pitkän lenkin. Osallistuin HHM:lle viimeksi ennen koronaa kesällä 2019.

Viime viikonloppuna olin laulamassa Suvivirttä koulun jumppasalissa ja myöhemmin samana päivänä juhlistin kesän alkua kavereiden kanssa. Elämä on mennyt juoksulenkkien edelle, mutta onneksi varsin mukavissa merkeissä.

peiliselfie kuntosalilla
Tiistaiaamuna osallistuin Fressin ja Magnesium in Strong -voiteen järjestämään aamutreeniin.

Vaikka en ole ehtinyt paljon juosta, en ole ollut liikkumatta. Tiistaiaamuna osallistuin Fressissä järjestettyyn pr-tapahtumaan, jossa ei ainoastaan otettu kuvia, vaan hikoiltiin paita märäksi.

Alku- ja loppulämmittelynä pyöräilin matkat salille ja takaisin yhteensä noin kuusi kilometriä. Salilla tein ohjatun HIIT-treenin. Siihen sisältyi muun muassa kyykkyjä, lankutusta, punnerruksia, haaraperushyppyjä ja vuorikiipeilijäliikettä.

HIIT-treenissä jokaista liikettä tehtiin 20 sekuntia ja liikkeiden välissä oli 10 sekunnin tauko. Teimme kolme kierrosta, joiden välissä oli minuutin tauko.

Vaikka olen vahvimmillani kestävyysjuoksussa, huomasin, että juoksukunnosta on hyötyä myös intervallityyppisessä sykettä nostattavassa harjoituksessa. Jaksoin harjoituksen hyvin.

Kääntäen tiistaiaamun HIIT-treeni oli hyvä sykkeennostotreeni, kun muut harjoitukseni ovat olleet kevyttä peruskestävyysharjoittelua. HIIT-treenin jälkeen osallistuin vielä lyhyeen kehonhuoltoon, joka sekin teki hyvää.

suunto 9 peak urheilukello
Keskiviikkona juoksin vielä viiden kilometrin lenkin, mutta seuraavan kerran sidon lenkkarit jalkaan vasta lauantaiaamun puolimaratonille.

Kesä on viimeinkin täällä, ja olen alkanut haaveilla juoksemisen ja uimisen yhdistämisestä. En ole taitava uimari, mutta tykkään vedestä. Lämpöisenä päivänä on erityisen ihanaa pulahtaa lenkin jälkeen mereen tai järveen ja huuhtoa hiet pois.

Keskiviikkoaamuna pääsin toteuttamaan osan tuosta haaveesta. Osallistuin Finnwearin järjestämään tilaisuuteen Jollaksen kartanolla Helsingissä. Sain valita mieluiseni uima-asun ja mennä mereen uimaan!

Huomasin, että moni ei edes kastellut hiuksiaan. Itse olin niin innoissani uimaan pääsystä, että en käynyt saunassa ennen enkä jälkeen ja sukeltelin tyytyväisenä viileässä vedessä. Talviturkki jäi suolaiseen meriveteen.

uimari menossa mereen
Heitin talviturkin keskiviikkoaamuna. Bikinit saatu FINNWEAR.

On ollut mukavan puuhantäyteinen kesäkuun alku. Olen ehtinyt myös vain oleilla ja muun muassa lukea loppuun Martti Suosalon elämäkertakirjan, jonka sain äitienpäivälahjaksi.

Lukemiseni on hyvin kausiluonteista. Välillä innostun lukemaan jonkin paksun kirjan ja välillä on taas viikkoja, etten lue oikein mitään.

Kuten edellisessä blogikirjoituksessa totesin, taistelen videoiden aiheuttamaa keskittymiskyvyttömyyttä vastaan. Kun lukee kirjaa, kannattaa puhelin viedä pois näkyviltä ja ulottuvilta ja keskittyä vain yhteen asiaan. Lukiessa ei ole passiivinen vastaanottaja, vaan teksti vääjäämättä herättää assosiaatioita, tuo muistoja ja yleisesti virkistää aivoja.

Toivottavasti ensi kerralla minulla on taas enemmän kerrottavaa juoksemisesta. Onhan se tietenkin mukavaa, kun elämässä on kaikkea elämänmakuista ja paljon asioita tapahtuu.

Juuri nyt toisaalta odotan kesälomani alkamista heinäkuussa ja samaan aikaan toivon, että aika pysähtyisi tähän ihanaan alkukesään. Olen ottanut myös muutamia lomapäiviä ennen varsinaista kesälomaa, jotta odottamisesta ei tule liian tuskaista.

Mukavia alkukesän päiviä kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: