MATKAT

Hotel Sveitsi Hyvinkäällä tarjoaa viihtyisät olosuhteet monipuoliseen lomaan

Pr-matka. Palvelut ja ruoat saatu.

Vietin tällä viikolla yhden päivän Hyvinkäällä Hotel Sveitsissä ja aivan sen lähiympäristössä.

Olin aiemmin nähnyt vilauksen Sveitsin alueesta vain auton ikkunasta, kun oli ajanut pitkin Hämeenlinnanväylää.

Helsingistä Hotel Sveitsiin on alle 60 kilometrin matka. Moottoritietä pitkin se taittuu alle tunnissa.

hotel sveitsin hotellinjohtaja tuija lehtojoki
Hotel Sveitsi on valittu Suomen parhaaksi lomakeskukseksi World Travel Awardseissa. Kunniakirjaa pitelemässä hotellinjohtaja Tuija Lehtojoki.

Aloitimme vierailupäivän tilausravintolan buffetpöydästä. Istuimme alas syömään lounasta tiloihin, joissa toimii iltaisin italialaistyyppinen Vino & Pino -ravintola.

hotel sveitsin lounas buffet
Salaattipöytä lounaalla.
tuoretta leipaa korissa
Lounasbuffetiin kuuluivat myös leivät, jälkiruoka ja kahvi.
lounaslautanen taynna ruokaa
Ihastuin erityisesti lounaalla tarjolla olleisiin punajuuripyöryköihin.

Majoitustoiminnan lisäksi Hotel Sveitsi tarjoaa kokous- ja saunatiloja. Lounaalle saapuikin pian runsain määrin väkeä, vaikka oli tavallinen maaliskuinen torstai.

Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomaviikot ovat jo ohitse. Näin muutaman lapsiperheen nauttimassa lounaasta jälkiruokineen.

Lapsia Hotel Sveitsissä kiinnostavat varmasti saman pihapiirin SuperPark-sisäaktiviteettipuisto, BioRex-elokuvasali ja SeikkailuSveitsi-seikkailupuisto.

Sveitsin uimalan pääsymaksu sisältyy majoittumisen hintaan ja uimalaan pääsee suoraan hotellista yhdyskäytävää pitkin.

Laskettelijan on mahdollista ostaa laskettelupaketti, johon kuuluu majoittumisen lisäksi hissilippu Sveitsin hiihtokeskukseen. Hiihtokeskus on kahden kilometrin päässä hotellilta. Alueella on myös latuja murtomaahiihtäjille.

vino pino ravintola hyvinkaa
Iltaisin näissä tiloissa toimii Vino&Pino-ravintola.

Emme päiväretkellä yöpyneet, mutta saimme vierailumme ajaksi käyttöömme Hotel Sveitsin Prime Superior -huoneet.

Olin pakannut mukaan vaatteita fatbike-pyöräilyyn, kuntosalikäyntiin ja illalliselle. Päivän aikana oli tarkoitus ehtiä tehdä monenlaista.

On aivan sama, onko reissussa päivän vai kaksi, tavaraa on aina paljon. Ainakin minulla. Otin jopa kirjan mukaani, jos päivän aikana olisi ehtinyt tulla tylsää. Vein kirjan avaamattomana illalla takaisin kotiin.

Aurinkoinen alkuviikko oli muuttunut pilviseksi päiväksi. En siis tulisi tarvitsemaan päivän ensimmäiseen aktiviteettiin kumpiakaan kaksista aurinkolaseista, jotka olin pakannut laukkuuni. Aurinkorasva näytti myös turhalta, mutta aina on parempi varautua.

Jos jokin Hotel Sveitsissä oloni aikana harmitti, niin se, että en juurikaan ehtinyt viettää aikaa mukavassa hotellihuoneessa. Se toimi päivän ajan vain tavaroiden säilytyspaikkana ja mahdollisti varusteista toiseen vaihdon.

hoten sveitsi prime superior
Hotel Sveitsin Prime Superior -huoneissa on Unikulman sängyt.

Hotel Sveitsi sijaitsee kauniin luonnon keskellä. Ympäröivä metsä polkuineen on jo itsessään mieluisa paikka viettää aikaa.

Hotel Sveitsi tekee yhteistyötä niin Sveitsi Rentin kuin Uudenmaan Erämatkojen kanssa. Olin valinnut päivän ensimmäiseksi aktiviteetiksi Sveitsi Rentin fatbike-ajelun.

Noin 15-henkinen porukkamme jakaantui seuraavaksi kahteen ryhmään: toinen fatbikeillä ajamaan ja toinen metsään rauhallisemmin kävelemään.

fatbike pyirailijoita talvella
Fatbike pysyi hyvin pystyssä jäisilläkin poluilla.

Fatbiket, joilla olimme oppaan johdolla lähdössä ajamaan, olivat sähköavusteisia. Pyörässäni avustuksella oli kolme tasoa: eco, trail ja boost. Sähköavustusta ohjattiin vasemmalla kädellä.

Sähköavustuksen sai fatbikestä myös kokonaan pois päältä. Etenkin jyrkissä jäisissä alamäissä käytössä olivat vain käsijarrut.

Ajoimme kymmenen kilometrin matkan poluilla, teillä ja laskettelukeskuksen mäessä. Pysähdyimme myös nokipannukahville ja -teelle laavulle.

nelja talvipyorailijaa tuulettaa
Nelihenkinen porukkamme pyöräili kymmenen kilometrin lenkin. Kävimme Sveitsin laskettelukeskuksen huipulla.
nuotiopaikka talvella
Nuotiopaikalla tapasimme toisen ryhmän, joka oli liikkeellä kävellen.
kaksi kuksaa vierekkain taljan paalla
Nuotiopaikalla sai juotavakseen joko teetä tai kahvia. Kuksasta tarjoiltu kahvi maistui metsässä erinomaiselta.

Fatbiken satulassa istuessa oli hyötyä siitä, että omassa hybridipyörässäni on sama vaihteisto. Vaihteiden vaihtaminen sujui vanhasta muistista.

En ollut ennen ajanut sähköavusteisella pyörällä. Senkin logiikka aukeni nopeasti.

Sähköavusteinen polkupyörä ei kulje eteenpäin ilman polkemista (paitsi tietenkin silloin, kun antaa sen vapaasti rullata eteenpäin). Se ei siis ole sähkömopo, jota voisi kaasuttaa. Sähkö vain keventää polkemista.

Mielestäni haastavinta oli tasapainotella ison pyörän kanssa kapeilla poluilla. Alamäkien pyöräily oli jännää, kun osa niistä oli jäässä. Ylämäkeä pitkin oli helpompi mennä.

Fatbikellä ajaminen haastoi juuri sopivasti. Se ei ollut lastenleikkiä, mutta ei liian vaikeaakaan. Sähköavustuksen ansiosta fyysinen rasitus kymmenellä kilometrillä jäi vähäiseksi. Syke nousi ainoastaan jännityksestä.

nainen fatbiken kanssa talvella
Ajoin ensimmäistä kertaa sähköavusteisella pyörällä. Tuttu vaihteisto helpotti hommaa.

Hotel Sveitsissä majoittuvat voivat käyttää vapaasti 24/7 auki olevaa Forever-kuntosalia. Pyöräilyn ja metsäretken jälkeen osa porukastamme meni kauneushoitolaan, osa sisäaktiviteettipuistoon, osa hierontaan ja osa uimaan. Päätin mennä kuntosalille.

Kävin vaihtamassa vaatteet hotellihuoneessa ja solmin juoksukengät jalkaani.

kolme juoksumattoa vierekkain
Kolme juoksumattoa oli mielestäni jopa runsas varustus hotellin kuntosalilla. Valtasin yhden niistä tunniksi.

Foreverin kuntosali on monipuolinen, ja siellä olisi voinut tehdä kunnon lihaskuntotreenin. Yhdessä huoneessa olivat aerobiset laitteet ja toisessa tangot, vapaat painot ja laitteet. Lisäksi käytävän reunalla oli muutama jumppasali.

Torstai-iltapäivänä salilla oli vain muutamia asiakkaita. Valtasin yhden kolmesta juoksumatosta ja juoksin tunnin reippaanpuoleisen peruskestävyyslenkin.

Olin edellisenä iltana kaatunut rähmälleni hiihtoladulla ja lyönyt vasemman polveni. Laitoin tyytyväisenä merkille, että ruhje ei haitannut juoksemista. Nivel oli kunnossa, vaikka ihossa näkyi pientä verenpurkaumaa.

juoksumaton naytto
Juoksin tunnin peruskestävyyslenkin. Juoksumatto kehui hyvästä treenistä.
hotel sveitsi prime superior huoneen suihku
Prime Superior -huoneen suihku. Varusteluun kuuluvat suihkusaippua, shampoo, hoitoaine, pyyhkeet ja hiustenkuivaaja.

Kuntosalilta pääsin kätevästi siirtymään sisävaatteissa takaisin hotellihuoneeseen. Kävin suihkussa ja vaihdoin siistimmät vaatteet päälle illallista varten. Illallinen oli tarjolla Ravintola Karhunpesässä.

Fatbike-pyöräilyn ja juoksemisen jälkeen ruoka alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Saimme hetken vielä odottaa pöytiin pääsyä, sillä henkilökunta esitteli meille matkan varrella hotellin tilaussaunoja ja muita vuokrattavia tiloja.

Isommissa ja pienemmissä huoneissa kierrettyäni oli todettava, että 50 vuotta sitten valmistunut rakennus on uudistettu tyylillä. Jokainen tila tuntui siltä, että sinne olisi milloin vain voinut jäädä viettämään aikaa.

janis kokoustila hotel sveitsi
Tila rennompaan kokoontumiseen.
kokoontumistiloja hotel sveitsissa
Tilaussaunan yhteydessä olevat tilat on uudistettu tyylikkäästi vanhaa säilyttäen. Hotellirakennus on 50 vuotta vanha.
oleskelutiloja hotel sveitsin tilaussaunan yhteydessa
Iltapäivällä aurinko näyttäytyi.

Viimeisimpänä ohjelmanumerona oli kolmen ruokalajin illallinen. Tunnelmallinen Karhunpesä oli mukava paikka päättää aktiivinen päivä.

Alku-, pää- ja jälkiruoan ohessa osallistuimme pakohuone-tyylisen mysteerin ratkaisemiseen. Se ei edellyttänyt liikkumista, vaan kaiken pystyi suorittamaan istuen ja samalla ruoasta ja juomasta nauttien.

Elämyksen meille tarjosi WayOut. Mysteeri oli juuri sopiva viinilasi kädessä ratkaistavaksi. Tehtävät kytkeytyivät osin meille tarjoiltuun ruokaan, joskin muutakin nokkeluutta tarvittiin.

kolmen ruokalajin menu
Aktiivinen päivä Hotel Sveitsissä päättyi mysteeri-illalliseen.

Pöytäseurueemme ratkaisi tehtävän, minkä jälkeen olikin jo pian aika siirtyä bussiin ja aloittaa paluumatka.

Bussimatkalla Helsinkiin olo oli sopivan raukea. Päivä oli sisältänyt juuri hyvässä suhteessa aktiviteetteja ja vatsantäytettä.

Kun jatkossa ajan Hämeenlinnanväylää ja ohitan Hyvinkään Sveitsin, käännän pääni varmasti sen suuntaan. Toivottavasti käännän joskus vielä autonikin kohti Hotel Sveitsiä ja sen monipuolisia palveluja.

Jätä kommentti