Uncategorized

Liityin Juoksuklubiin!

img_1570
Kuva: Jenni Somervalli
Juoksutapahtumien expoissa käteen lyödään näytteitä tiikerisalvasta, pahasta kahvista ja pyykinpesuaineista. Kerran minulle ojennettiin margariinipaketti. Onneksi olin matkalla töihin, jossa laitoin sen kahvihuoneen jääkaappiin. Lukemattomat flyerit jäävät pyörimään laukun pohjalle ja päätyvät lopulta roskiin.

Kun kävin syyskuussa Rantamaratonin expossa, sain käteeni Espoon Tapioiden Juoksuklubin mainoksen. Juttelin myös pitkään flyereita jakaneen naisen kanssa. Paperinpala jäi pöydälleni lojumaan pariksi viikoksi. Käytin sitä muistilappuna, ja välillä luin, mitä juoksuklubissa olisi tarjolla: intervalli-, tekniikka- ja vauhtikestävyysharjoituksia, lihaskuntotreeniä, yhteisiä sunnuntaipitkiksiä, mahdollisuus juosta talvella sisätiloissa ja testata sykerajat kahdesti kauden aikana.

Näin sattumalta urheiluseuraa edustaneen naisen tapahtumassa, jossa promottiin jotain aivan muuta kuin juoksua. Itsekin kävelin häntä vastaan lasi puolillaan cavaa. Kyselin ryhmien täyttymisestä ja kuulin itseni sanovan, että taidanpa ilmoittautua minäkin. Päätös oli tehty! Olin jahkaillut jo jonkin aikaa, minkä rungon ympärille alan harjoitteluani tulevan syksyn ja talven aikana rakentaa. Olen ihminen, joka tarvitsee aina jonkin projektin itsellensä, ja olkoon tämä nyt tämän talven projekti.

lepuski6
Juoksua läpi talven.
Jahkailu päättyi siis lopulta hetken mielijohteesta tehtyyn päätökseen. Heti seuraavana päivänä kävin tekemässä netissä ilmoittautumisen ja treenit alkavat jo lokakuun toisella viikolla. Juoksuklubeja järjestetään eritasoisille juoksijoille, ja valitsin ryhmän 2. Sitä kuvattiin näin:

”Olet tervetullut ryhmäämme mikäli sinulla on jo jonkin verran juoksutaustaa ja haluat kehittyä kuntoilijana. Pysyt hyvin lenkeillämme mukana mikäli juokset puolimaratonin aikaan 1:40–2:05, maraton taittuu aikaan 3:30–4:15 tai juokset kympin lenkin 50 minuutin molemmin puolin.”

Kympin aikani on 51:27, puolikkaan 1:53:13 ja maratonin 4:39:38. 2-ryhmää oli minulle suositellut myös expossa tapaamani nainen. Maratoneja olen juossut vain yhden. Sanotaan, että ensimmäisellä maratonilla tavoitteeksi kannattaa asettaa maaliin pääsy. Oma aikatavoitteeni oli neljä ja puoli tuntia, ja melkein siihen pääsinkin. Kisaviikolla sairastettu norovirus sai taittamaan matkaa hieman varoen, ja olin tyytyväinen maaliin pääsystä.

img_1569
Olen osallistunut Rantapuolikkaalle viitenä peräkkäisenä vuotena 2013 – 2017.
Ja tiedättekö mitä? Juoksuklubin hinta sisältää osallistumismaksun Rantamaraton-tapahtumaan syyskuussa 2018. Tuleekohan ensi vuodesta maratonvuosi? Olen aika innoissani tulevasta. Koskaan ei tietenkään tiedä, mitä talvi tuo tullessaan. Viime talvi toi minulle elämäni ensimmäisen keuhkokuumeen. En ole koskaan ollut niin kipeänä, kuin silloin olin. Sanomattakin selvää, että juoksu jäi yli kuukaudeksi. Nyt toivon mahdollisimman ehjää talvea.

Juoksuklubi kokoontuu kerran viikossa. Siellä saan tehtyä tehotreenejä, joita olen itsekseni huono tekemään. Lisäksi odotan kovasti laktaattitestiä, jossa saan vihdoin selville todelliset sykerajani. Tai siis en odota sitä, että minua pistellään. Kolmatta lasta odottaessani pyörryin verikokeeseen. Mutta se onkin jo toinen asia. Hienoa saada tarkempaa informaatiota omista sykerajoistaan ja sen pohjalta harjoitella optimaalisesti ja toivottavasti myös kehittyä.

Treeneistä tulen taatusti kirjoittamaan tänne blogiin. Itse asiassa jo ensi viikosta alkaen. Vähän tietenkin mietityttää sitoutua säännölliseen viikkomenoon, kun lapsiperheessä kaikenlaista yllättävää on tapana tupsahtaa eteen. Juoksuklubi kokoontuu kuitenkin kevääseen asti, joten enköhän riittävästi kuitenkin ehdi treeneissä käydä. 

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: