Lenkillä-blogi testaa

Tutustumassa uudistuneeseen UniSport Kluuviin

img_2516

Aloitin omat yliopisto-opintoni viime vuosituhannella Tampereella. Maksoin kausimaksun yliopistoliikunnasta ja kävin aerobic-tunneilla. Muistan vieläkin, miten kuntosali oli yksi hikinen huone saman käytävän varrella, josta kuljettiin jumppasaliin. Tuolloin kuntosalibuumi odotti vielä tulemistaan ja minäkin kävin lähinnä sekoilemassa jalkoihini, kun ohjaaja huusi vuoron perään grapevinea ja mamboa. Olisi silloin jo pitänyt älytä tehdä sitä mitä osaan parhaiten: juosta suoraan eteenpäin.

Maanantai-iltana olin tutustumassa uudistuneen UniSport Kluuvin tiloihin Helsingin ydinkeskustassa. Heti alkuun on todettava, että UniSportiin ei ole pääsykokeita ja sisäänpääsyprosentti on täysi 100, kunhan olet täyttänyt 16 vuotta. Vaikka liikuntakeskus sijaitsee yliopiston rakennuksessa ja UniSportin juuret ovat yliopistoliikunnassa, sinne ovat muutkin kuin opiskelijat ja yliopiston henkilökunta tervetulleita.

kati_manner
Kuva: Kati Manner

Pienistä hikisistä huoneista ei ollut tietoakaan, kun viestintäsuunnittelija Kati Manner kuljetti meitä liikuntakeskuksessa ja esitteli tiloja. Remontoidut tilat kolmessa kerroksessa avautuivat syyskuussa 2017, ja esimerkiksi kaikki kuntosalilaitteet ovat aivan uusia. Kuntosalilaitteiden lisäksi salilta löytyy runsas valikoima aerobisia laitteita, paljon tilaa vapaaseen harjoitteluun sekä ryhmäliikuntatiloja ja spinning-sali. Lisäksi tarjolla on personal trainer – ja hierontapalveluita. Lisää tietoa löytyy täältä.

sofia_jern
Kuva: Sofia Jern

Viime vuosina kuntosaliharjoittelussa on menty paljon kehonpainolla tehtävän treenin ja toiminnallisen harjoittelun suuntaan. Ryhmäliikunnassa aerobicia on enää retrotunneilla, ja ryhmäliikuntatunneillekin mukaan ovat tulleet käsipainot, kahvakuulat ja levytangot. Vapaata tilaa toiminnalliseen harjoitteluun on UniSport Kluuvissa runsaasti. Seinien kuvitus on Robert Lönnqvistin käsialaa. Hän on myös suunnitellut vuoden 2018 äitiyspakkauksen laatikon kuvioinnin. Kati Manner kertoi, että he eivät halunneet keskuksen seinille ”kehonpalvontakuvia” vaan viestittää hyvää fiilistä. Siinä on onnistuttu.

img_2518
Robert Lönnqvistin hauskaa kuvitusta.

Yksi parhaita ”palveluja” UniSportilla on kymppikortti, joka oikeuttaa kymmeneen käyntiin. Sitä nimittäin löytyy enää harvasta liikuntakeskuksesta. Lisäksi kortti on voimassa puoli vuotta, mikä tuntuu lähes ruhtinaalliselta. Niin paljon kuin itsekin pidän kuntosaliharjoittelusta, en ehdi salille niin usein kuin haluaisin. Hirvittää laskea, minkä hintaisiksi satunnaiset käynnit tulevat, kun maksan kuukausimaksua. Mutta liikunnasta ei sovi ottaa stressiä, sillä stressi on hyvinvoinnin vihollinen numero yksi. Siitä meille oli puhumassa hyvinvointivalmentaja Kira Tiivola. Luennolta sai paljon ajattelemisen aihetta.

img_2515
Kira Tiivola piti luennon hyvinvoinnin prioriteeteista.

Tutustumisillan UniSport Kluuviin päätti pilatestunti. Olin sellaisella ensimmäistä kertaa elämässäni. Satunnainen joogaharrastus tosin auttoi hahmottamaan, mistä oli kyse. Pilates olisi kyllä juoksuharrastajalle erittäin hyvää oheisharjoittelua, sillä esimerkiksi vahvat syvät vatsalihakset ja muutenkin kunnossa oleva keskivartalo auttavat juoksuasennon ylläpidossa. Mutta kuten Kira luennossaan sanoi, stressi on pahasta, enkä jää voivottelemaan sitä, että en tarpeeksi ehdi tehdä oheisharjoittelua. Onneksi pääsin edes tälle pilatestunnille. Seuraavana päivänä treeni tuntui kyljissä ja vatsassa. Etenkin kun nauroin. Hyvä että naurattaa. Sekin pidentää ikää.

img_2519
Lopuksi pilatesta. Kuva pikkuliten.

Tutustumiskäynti UniSport Kluuviin saatu blogin kautta.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: