Uncategorized

Mitä opin harjoittelusta sisäjuoksuradalla?

Joulukuusta huhtikuuhun Espoon Tapioiden Juoksuklubi2 harjoitteli kerran viikossa Esport Arenan sisäjuoksuradalla. Käytin 10xkortistani viimeisen kerran tämänviikkoisissa harjoituksissa. Tulevina viikkoina jää muutama kerta harjoituksia väliin, joten se saattoi olla tältä erää viimeinen treeni Esport Arenalla.

Olen aikaisemmin juossut sisätiloissa vain juoksumatolla, joten sisäjuoksuradalla juokseminen oli minulle aivan uutta. Tässä kymmenen asiaa, jotka talvikaudesta jäivät mieleen.

 1. Esport Arena tarjosi muuttumattomat olosuhteet. Oli ulkona pakkasta paljon tai vähän, sisälämpötila pysyi tasaisena. Alustaa on haukuttu kovaksi, mutta ainakin se on pitävä.
 2. Vain kerran olin jonkun tiellä siten, että sain kyynärpäästä. Muuten sopu sijaa antoi, ja ajoittain ruuhkaisella radalla mahtui hyvin harjoittelemaan.
 3. Puoli litraa vettä oli liian vähän kahden tunnin treeniin. En jaksanut talven aikana ostaa isompaa juomapulloa. Onneksi sekä ylä- että alakerrassa on vesipiste juoksuradan äärellä.
 4. Radalla on paljon mukavampi juosta kuin juoksumatolla. Ei tarvitse pelätä, että putoaa hihnalta. Kunhan katsoo, että tie on edessä auki ja antaa palaa. Esport Arenalla pystyi tekemään myös mäkivetoja.
 5. Tunnen oloni alastomaksi lyhyissä juoksusortseissa. Pidän niitä vain Suomen kesähelteillä ja etelän lomilla juostessa. Yhden poikkeuksen tein: laktaattitestissä juoksin sortseissa. Muuten juoksin pitkissä trikoissa ja t-paidassa.
 6. Radan pituus on 400 metriä, kun juoksee toisen ja kolmannen radan välissä.
 7. Opin tuntemaan muut juoksuklubilaiset näöltä. Liityin klubiin syksyllä ja ensin treenasimme ulkona. En nähnyt heitä kunnolla pimeässä.
 8. Portti radalle aukeaa, kun näyttää korttia ja antaa laitteen lukea sormenjäljen. Pukuhuoneen kaapit toimivat 20 sentin kolikolla.
 9. Harjoituksen laatu selvisi aina vasta paikanpäällä, jolloin ei enää voinut paeta. Kerran oli pakko lähteä kesken pois, mutta se ei liittynyt millään tavalla harjoitukseen.
 10. Eräänä kertana naisten pukuhuoneen oveen oli ilmestynyt lappu, jossa luki isoin kirjaimin ”Vain naisille.” Miesten pukuhuoneen ovessa en nähnyt ohjeistusta, että se on tarkoitettu vain miehille.

Tässä minulle ensimmäisinä mieleen tulleet asiat. Onko sinulla lisättävää listaan?

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia

 1. Olispa hienoa päästä joskus radallekin tekemään vetoja. Täällä korvessa ei aisäjuoksuratoja ole, joten juoksumatto on ainoa vaihtoehto ulkona juoksemiselle.

  Tykkää

  1. Olen kyllä ollut iloinen, että tuollainen mahdollisuus on ollut. Pari vuotta sitten ekalle maralle treenatessa juoksin kaikki vetotreenit matolla. Kyllä ne siinäkin meni, vaikka onhan se vähän puuduttavaa hommaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: