Lenkillä-blogi testaa

Jos haluat juosta kovaa, ota kovat keinot käyttöön

Muokattu 2.4.2019: APRILLIA, APRILLIA.

Kaupallinen yhteistyö Zero Hip corp. ja Kasvoartisaanit Oy:n kanssa.

Tärkein tavoitteeni toukokuun maratonilla on päästä maaliin. Haluan toki saada myös mahdollisimman hyvän ajan. Olen valmis tekemään kaikkeni, jotta juoksu toukokuussa kulkee. Nyt olen päättänyt ottaa kovat keinot käyttöön ja onnekseni olen saanut siihen hieman apua.

Moni juoksija ei tule miettineeksi ilmanvastuksen merkitystä. Tunnettu tosiasia on, että ilmanvastus kasvaa nopeuden neliössä. Mitä virtaviivaisempi kohde on, sitä vähemmän sillä on ilmanvastusta (lähde: Wikipedia). Asiaa voi selkiyttää myös seuraavan kaavan avulla:

newtonin vastuslaki
Lähde: Wikipedia

 

Vähänkään enemmän juoksua seuranneet ovat törmänneet myös toiseen kaavaan. Olen käsitellyt sitä aiemminkin blogissani. Jos et jostain syystä muista, niin olet ehkä lukenut kirjoituksiani vain silmäillen, etkä loppuun asti. Tämäkin kirjoitus kannattaa lukea tarkkaan viimeiseen lauseeseen asti.

Kaava, jonka avulla juoksija voi optimoida virtaviivaisuutensa ja saada parempia tuloksia aikaan, on seuraavanlainen:

nb² > 0h x ka

Toivon, että et ole nukkunut koulussa matematiikan tunneilla. Varmuuden vuoksi selitän merkit. Pieni kakkonen tarkoittaa sitä, että jotain asiaa on kaksi. Kirjainyhdistelmä nb viittaa kenkävalmistaja New Balanceen.

Kaavan ensimmäisen osan kohdalta asia on jo hoidossa, sillä olen ostanut maratonia varten New Balancen M1500BG5-kengät. Kevyemmät Fresh Foam Zante -kengät olen saanut. Molemmat erittäin virtaviivaisia kenkiä.

Olen kaikessa hiljaisuudessa aloittanut yhteistyön myös housuvalmistaja Zero Hip corp. kanssa. Merkki on vielä melko tuntematon Suomessa. Siitä tulee kaavan osa 0 (=zero) ja h (=hip). Nimensä mukaisesti Zero Hip -juoksutrikoot kaventavat lantiota. Mitä kapeampi lantio, sitä vähemmän ilmanvastusta ja suurempi vauhti juostessa. Yksinkertaista!

Housujen avulla saavutettava tulos on pysyvä. Mitä enemmän housuja pitää, sitä nopeammin lantio kapenee. Pyrin pitämään Zero Hip -housuja aina juostessani, mutta jonkin verran trikoissa pitää kulkea myös muuten.

Joidenkin mielestä on vastenmielistä katsoa, kun joku kaupan kanssajonossa seisoo trikoot jalassa, vaikka ei olisi edes menossa lenkille tai jumppaan. Olen ajatellut, että en välitä, vaan mieluummin leikkaan pari minuuttia maratonajastani.

Pienempi lantio, vähemmän ilmanvastusta ja nopeampi vauhti. Kiitos Zero Hip -housujen! Kuvat ja kuvanmuokkaus: Jenni Somervalli

Nenää ei turhaan kutsuta tuulenhalkojaksi. Mitä kapeammat ja virtaviivaisemmat kasvot, sitä nopeammin juoksee läpi tuulen. Maraton kulkee pitkin Helsingin merenrantoja, joilla tunnetusti tuulee aina.

Tässä kohtaa tulee apuun Kasvoartisaanit Oy, jonka nimestä tulee alussa esittämäni kaavan viimeinen osa ka. Alla olevan havainnekuvan mukaisesti yrityksen taitavat kirurgit tulevat vielä ennen toukokuuta muotoilemaan kasvoni, joka on viimeinen silaus onnistuneeseen maratonjuoksuun!

Kasvoartisaanit Oy tulee kirurgisesti muokkaamaan kasvoistani virtaviivaisemmat. Kuvat ja kuvanmuokkaus: Jenni Somervalli

***

Hyvää aprillipäivää!

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: